Persberichten

Krapte arbeidsmarkt vraagt om creativiteit bij invullen financiële vacatures

Maarten Hagg | Finance

Amsterdam, 10 september 2018 - Het aantal vacatures voor hoger opgeleide financials is in 2017 met 3,5% gegroeid. De vraag naar Chief Financial Officers (CFO’s) en Finance Managers groeide in die periode bovengemiddeld met respectievelijk 7,3% en 7,1%, zo blijkt uit onderzoek van Yacht in samenwerking met de Vereniging van Registercontrollers (VRC). De aanhoudende vraag naar hoogopgeleide financials leidt tot een krapte op de arbeidsmarkt bij financiële functies. Deze krapte vraagt om creativiteit bij het invullen van vacatures in het financieel management.

lees verder

Vraag naar finance professionals stijgt met 19%

Maarten Hagg | Finance, Overig

DIEMEN, 20 december 2017 – De vraag naar hoogopgeleide finance professionals is met 19% gestegen ten opzichte van 2016. Al vijf jaar achtereen is er een groei te zien in het aanbod van vacatures. Dit blijkt uit een analyse van Yacht over de periode januari tot en met november 2017 in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. 

lees verder

Werkgevers laten kans liggen in zoektocht naar juiste finance professionals

Suzan Bloemscheer | Finance

DIEMEN, 13 juli 2017 - Bedrijven doen zichzelf tekort in de zoektocht naar finance professionals. Die professional moet tegenwoordig onder andere kennis hebben van IT, complexe data kunnen analyseren en ook nog eens visie en ondernemerschap tonen. Het valt echter op dat werkgevers hier nauwelijks naar vragen in vacatures. Bedrijven passen continue beleid aan vanwege ontwikkelingen in de maatschappij, maar leggen nog onvoldoende de link naar werving van personeel. ‘Een gemiste kans,’ vindt Yacht op basis van onderzoek naar de inhoud van maar liefst 5 miljoen online vacatures.

lees verder

Britse bedrijven die uittocht overwegen na Brexit zetten financiële arbeidsmarkt onder druk

Maarten Hagg | Finance

DIEMEN, 6 maart 2017 - Britse financiële bedrijven en banken die door Brexit van plan zijn te verhuizen naar Nederland zetten de financiële arbeidsmarkt verder onder druk. Dat stelt Yacht naar aanleiding van de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het vierde kwartaal van 2016’. Nederlandse ondernemers ervaren nu al grote moeite met het vinden van finance professionals. Het aantal vacatures in finance steeg in het vierde kwartaal van 2016 opnieuw. Ditmaal met 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

lees verder

Nieuw boek zet finance professionals op scherp

Maarten Hagg | Finance, Overig

DIEMEN, 27 mei 2016 - Het gisteren gelanceerde boek Management in Singularity, van hoogleraar Tjeu Blommaert, Stephan van den Broek en Erik Kolthof is een must voor financials. Binnen een week na verschijning staat het boek op de eerste plaats in de managementboek.nl top 100. Momenteel vindt er een enorme versnelling plaats, zowel qua wetenschappelijke doorbraken als praktische toepassingen. Zelfrijdende auto’s, drones, big data en robots zijn niet langer toekomstmuziek. Dit leidt tot vraag naar nieuwe functies en expertise, onder meer in het Finance vak. Voor organisaties is het noodzaak om nu in actie te komen om nog bestaansrecht in de toekomst te hebben. Maar hoe bereiden organisaties zich voor op dit soort disruptieve veranderingen van de toekomst die steeds sneller op ons af komen?

lees verder

Veel kansen voor parttimers binnen Finance

Maarten Hagg | Finance

DIEMEN, 24 mei 2016 - De vraag naar financieel specialisten blijft ook in 2016 toenemen. Het aantal vacatures steeg in het eerste kwartaal van 2016 met 11% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze trend zet door in april. Opvallend is de grote vraag naar parttimers en professionals die een tweede stap willen nemen.

lees verder

Financial moet competenties verder ontwikkelen

Maarten Hagg | Finance

DIEMEN, 3 februari 2016 - In 2015 is de vraag naar financieel specialisten met maar liefst 24% gestegen. De meest populaire functies zijn Accountant, Business Controller en Finance Manager.

lees verder