Persberichten

Engineer onderschat overheid als werkgever

Suzan Bloemscheer | Engineering

DIEMEN, 12 juli 2017 - Engineers die kiezen voor een baan bij de overheid investeren nadrukkelijk in hun toekomst. Binnen het bedrijfsleven groeit de vraag namelijk naar professionals met een brede kennis op het gebied van de overheid, wetgeving en procedures, zoals de nieuwe Omgevingswet. Verantwoordelijkheden verschuiven vanuit gemeenten steeds meer naar de profit sector, bijvoorbeeld op het gebied van vergunningverlening & -handhaving. Dat stelt Yacht naar aanleiding van ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal van 2017’.

lees verder

Innovatie industrie nodig voor behoud professionals

Maarten Hagg | Engineering

DIEMEN, 18 juli 2016 - Bedrijven in de industrie die in de toekomst aantrekkelijk willen blijven moeten innoveren. Dit vraagt om investeringen in nieuwe technologie en de juiste engineering professionals. Het is noodzaak sneller en beter te innoveren op het gebied van productontwikkeling om de concurrentiepositie te behouden of te verbeteren en interessant te blijven voor talent. De benodigde tijd om producten te ontwerpen voordat deze op de markt verschijnen wordt immers steeds korter. Dat stelt Yacht naar aanleiding van de analyse ‘Trends en ontwikkelingen over het tweede kwartaal van 2016’.

lees verder

Jasper Tonen wint The Challenge Engineering!

Maarten Hagg | Engineering, Overig

Jasper Tonen - The Challenge Engineering

Jasper Tonen is de winnaar van The Challenge 2016 en mag zich een jaar lang Best engineering professional noemen. Zowel de jury, de opdrachtgever en het publiek verkozen hem als de beste. Met zijn concept “de Gouden pot” had hij het meest innovatieve, realiseerbare en overtuigende concept om van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City te maken. Dat bleek donderdag 23 juni tijdens de tweede editie van The Challenge in De Fabrique in Utrecht. Wederom bogen professionals over een vraagstuk, dit keer hadden de Engineering professionals elk een eigen scenario bedacht hoe er van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City gemaakt kan worden, waar energie opwekking, verbruik en opslag optimaal in balans is.

lees verder

Bouw en civiele sector groeit fors met 35%

Maarten Hagg | Engineering

DIEMEN, 26 mei 2016 - Het aantal vacatures voor hoogopgeleide engineers is in het eerste kwartaal gestegen met 8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. Door de groei in het aantal vacatures is de aanwezige spanning op de arbeidsmarkt toegenomen. De vraag is hoger dan het aanbod, blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder

Vaste aanstelling wint het van tijdelijke

Maarten Hagg | Engineering

DIEMEN, 4 februari 2016 - Het aantal vacatures voor hoogopgeleide engineers is in het vierde kwartaal gedaald met 5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Ondanks de 14% groei van vacatures in het derde kwartaal van 2015, stijgt de vraag met slechts 3% ten opzichte van 2014. Ondanks de beperkte groei blijft de arbeidsmarkt voor hoog opgeleide engineers krap; de vraag is hoger dan het aanbod. Dit blijkt uit de arbeidsmarktanalyse van Yacht.

lees verder