Jasper Tonen wint The Challenge Engineering!

Maarten Hagg | Engineering, Overig

Jasper Tonen - The Challenge Engineering

Jasper Tonen is de winnaar van The Challenge 2016 en mag zich een jaar lang Best engineering professional noemen. Zowel de jury, de opdrachtgever en het publiek verkozen hem als de beste. Met zijn concept “de Gouden pot” had hij het meest innovatieve, realiseerbare en overtuigende concept om van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City te maken. Dat bleek donderdag 23 juni tijdens de tweede editie van The Challenge in De Fabrique in Utrecht. Wederom bogen professionals over een vraagstuk, dit keer hadden de Engineering professionals elk een eigen scenario bedacht hoe er van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City gemaakt kan worden, waar energie opwekking, verbruik en opslag optimaal in balans is.

Dat bleek donderdag 23 juni tijdens de tweede editie van The Challenge in De Fabrique in Utrecht. Wederom bogen professionals over een vraagstuk, dit keer hadden de Engineering professionals elk een eigen scenario bedacht hoe er van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City gemaakt kan worden, waar energie opwekking, verbruik en opslag optimaal in balans is.

INTERACTIEF

Onder bezielende leiding van Maarten Bouwhuis en de deskundige jury Jan van Betten (Nudge), Frank Biesboer (De Ingenieur), Frits Huffnagel (citymarketeer), Gijs van den Bomen (KuiperCompagnons) werden de vijf engineers uitgedaagd hun zeer uiteenlopende oplossingen te verdedigen. Ook het publiek speelde een actieve rol om de professionals uit te dagen. 

NUCHTER

Jasper Tonen die als beleidsmedewerker bij de gemeente Groningen werkt, is ook dagelijks bezig met energietransitie. Gemeente Groningen heeft zich ten doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. De essentie van de oplossing zit volgens Jasper in eenvoud. Met Groningse nuchterheid pleit hij voor volop focus op hogedrukvergisting van afval, zowel van mens als voedsel. Aanstaande maandag 27 juni is Jasper te horen op BNR radio in het programma Zakendoen Met (13.00 uur).

OVER YACHT

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein.