Header B&I event 10 oktober 2017

The Future of Banking! Terugblik op het eerste landelijke Yacht Banking & Insurance event

Wat is de toekomstige toegevoegde waarde van banken? 

Dinsdag 10 oktober organiseerde Yacht haar eerste landelijke event voor professionals in het bank- en verzekeringswezen. Ruim 200 banking consultants en professionals kwamen bij elkaar en gingen met elkaar uitgebreid in gesprek over thema’s zoals blockchain, cryptocurrencies, fraude & ethiek en de invloed van deze technologische ontwikkelingen op de toekomst van banken.
 

Verslag van Ruud Lubbers, Banking Interim Professional
De avond begon na de intro van Gijs de Haas van Dorsser (Regiodirecteur YACHT) en Alje Kuiper (Directeur Strategy & Innovation Randstad) met een plenaire presentatie van Peter Penning.

Blockchain & Banking door Peter Penning, Head of IT Finance & IT Lead Blockchain Team ING

Peter Penning nam ons in een plenaire sessie mee in de toepasbaarheid van Blockchain binnen Banking. Is het een kans of een bedreiging? Peter is hoofd van IT Wholesale Banking Channels en daarnaast verantwoordelijk voor het IT Blockchain team van ING. “Het bouwen van een uitstekend en hooggeplaatst team in de snel evoluerende en gloednieuwe blockchain-industrie is zijn uitdaging. In dit proces leer ik elke dag en bouw ik aan een netwerk van denkers, doeners en dromers in de meest fascinerende technologie van de afgelopen twee decennia”. Peter Penning heeft een bijzondere interesse in Identity op blockchains.

Daarna de workshops waarvoor je je kon inschrijven, mijn keuze voor deze avond

“Mastering cryptocurrencies and the benefits they bring (Portfolio management, cybersecurity and education)” door Seb Walhain
Tegenwoordig staat het vertrouwen in fysiek geld en de waarde ervan onder druk. In het huidige financiële systeem is het relatief makkelijk om geld te verliezen, omdat het kan worden gecompenseerd door een financiële crisis. Om deze reden zal het systeem in de komende jaren aanzienlijk veranderen. Seb Walhain is de oprichter en CEO van da Code School. Hij gelooft dat de toekomst van geld digitaal is. 

"Integriteit, Governance & Compliance” door Paul Hulshof en Aafke Pera, KPMG Advisory
Compliance management is meer dan het trachten te voldoen aan wet- en regelgeving door de juiste werkprocessen en risicomaatregelen. Het zijn de interne cultuur- en gedragscomponenten in samenhang met heldere regels, een adequaat ingerichte compliancefunctie en uitvoerbare bijbehorende procedures en processen, die zorgen voor een sterke verankering van compliance in het bedrijfsmodel. Compliance gaat de gehele organisatie aan en het gaat veel verder dan de papieren werkelijkheid.

Na dit alles afsluitend een netwerkborrel en genoeg gedachten om de reis naar huis te vullen.

Contact

Heb je nog vragen over het Yacht Banking & Insurance event: The Future of Banking? Neem contact op met Gerlous Kulk (06-46262961) of Milou Bonnet (06-36323901).

ONTMOET DE YACHT COLLEGA’S VAN FINANCE