YACHT Events

Masterclass Best in Finance: De Financial als strategisch partner

November 2016 - DIVERSE DATA EN LOCATIES

Voor het 7de jaar op rij organiseert NBA-VRC Opleidingen de serie Masterclass Best in Finance samen met Blommaert Enterprise en hun kernsponsoren Yacht en Essent. Met deze keer het thema ‘De Financial als strategisch partner’.

De Financial als strategisch partner

De behoefte aan strategisch financieel leiderschap is toegenomen. Onder meer door de ongekende volatiliteit in geld- en goederenmarkten en de toenemende vraag naar transparantie en verantwoording. De brug van strategie naar Finance en van Finance naar strategie wordt meer en meer door de CEO en CFO gezamenlijk gelopen. In toenemende mate worden CFO’s betrokken bij de strategische besluitvorming, vooral als het gaat om het vinden en uitwerken van nieuwe groeikansen. Om succesvol te kunnen opereren als Strategisch Partner zal Finance zich (nog meer) moeten bezighouden met strategische thema’s. Ook zullen aan de leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden van Finance professionals hogere eisen worden gesteld. Finance moet inzichten helder kunnen vertalen naar operationele consequenties en hierin adviseren.

In dit seminar worden deze drie noodzakelijke vaardigheden van de Financial nader belicht: strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en communicatieve vaardigheden. Op basis hiervan is het groeipad van Financial naar strategisch Financial uitgestippeld en kunnen deelnemers bepalen waar hun individuele prioriteiten dienen te liggen.

Bestemd voor

De masterclasses zijn bestemd voor Accountants, Registercontrollers en Financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

Docent

drs. Stephan vd Broek RA RC

Bijzonderheden

Voor aanvang van de sessie ontvangt u een voorbereidingsopdracht, deze vraagt circa 2 uur voorbereidingstijd. Bent u Accountant in business of Registercontroller dan kunt u deze uren als zelfstudie-uren wegschrijven in uw PE-registratie; 3 PE-uren.

Data, locaties en contactpersonen

Dinsdag 15 november 2016, Yacht Amsterdam, marcel.zoon@yacht.nl
Donderdag 17 november 2016, Yacht Rotterdam, marcel.eldering@@yacht.nl
Dinsdag 22 november 2016, Yacht Utrecht, sascha.de.lobel@yacht.nl
Woensdag 23 november 2016, Essent Den Bosch, karlijn.verkade@yacht.nl
Dinsdag 29 november 2016, Yacht Zwolle, monique.roelofs@yacht.nl
Tijd: 16.00 - 19.00 uur
Prijs: € 345 per sessie

Aanmelden

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar de contactpersoon van de datum van uw keuze.

Masterclasses Best in Finance 2016

De afgelopen jaren is in de Masterclasses Best in Finance veel aandacht besteed aan onderwerpen als Innovatie, Singularity en Business Modellering. Deze onderwerpen blijven continu aandacht vragen en zullen daarom ook steeds weer in de Masterclasses terugkomen.

De persoonlijke rol van de Financial in de snel veranderende omgeving

Het hoofdthema van de 2016 bijeenkomsten is de persoonlijke rol van de Financial (business partner of strateeg) in deze zich nieuw afspiegelende omgeving. Die rol kan enkel goed worden opgepakt bij voldoende inhoudelijke kennis, maar de persoonlijke kwaliteit is evenzeer belangrijk. Inhoudelijke kennis tezamen met persoonlijke eigenschappen maken of breken de effectiviteit van de financiële functionaris.

De drie onderwerpen van de masterclasses van dit jaar liggen daarom sterk in het verlengde van versterking van het persoonlijke vlak. Deze thema’s zijn:

  1. De rol van de Financial in een High Performance Organisatie (juni)
  2. Het kunnen omgaan met tegenslagen (september)
  3. De Financial als strategische partner (november)

We zien u graag bij een van onze Masterclasses.