YACHT Events

MASTERCLASS BEST IN FINANCE: HET KUNNEN OMGAAN MET TEGENSLAGEN

September 2016 - DIVERSE DATA EN LOCATIES

Voor het 7de jaar op rij organiseert NBA-VRC Opleidingen de serie ‘Masterclasses Best in Finance’ samen met Blommaert Enterprise en hun kernsponsoren Yacht en Essent. Met deze keer het thema ‘Het kunnen omgaan met tegenslagen’.

Omgaan met tegenslagen

Aan Finance professionals worden steeds hogere eisen gesteld als strategisch business partner. Een business partner die voldoende stevigheid toont in het omgaan met tegenslagen, zal zijn partnerrol beter kunnen uitoefenen. Inhoudelijke kennis tezamen met persoonlijke eigenschappen maken of breken de effectiviteit van de financiële functionaris.

Iedereen heeft tegenslagen in zijn leven, privé en/of professioneel, te verwerken. Vaak hebben we zo onze eigen manier om met tegenslagen om te gaan. De een gaat in de slachtofferrol, de ander ziet een tegenslag als een kans voor groei en haalt er het beste uit. Vraag is of er een algemeen succesvolle benadering is voor het omgaan met tegenslagen? Of is de invloed van de persoonlijkheid doorslaggevend?

Er bestaan zeker generiek erkende gedragspatronen waarmee een tegenslag het beste tegemoet getreden kan worden. In dit seminar wordt iemands persoonlijkheid via kleuren gevisualiseerd en gekoppeld aan een persoonlijke aanpak om het beste met tegenslagen om te gaan.

Bestemd voor

De masterclasses zijn bestemd voor Accountants, Registercontrollers en Financiële professionals die verder willen ontwikkelen richting business partnership.

Docenten

  • Prof. Dr. AMM Tjeu Blommaert

Gastsprekers

  • John Bus, oud CFO Landis (ovb)
  • Marc Stijfs, Founder MyDrives MyHabits; Commercieel Directeur Avance; Auteur 'De aard van jouw beestje' (Top-10 Managementboek.nl 2015-6)

Bijzonderheden

Voor aanvang van de sessie ontvangt u een voorbereidingsopdracht, deze vraagt circa 2 uur voorbereidingstijd. Bent u Accountant in business of Registercontroller dan kunt u deze uren als zelfstudie-uren wegschrijven in uw PE-registratie; 3 PE-uren.

Data, locaties en contactpersonen

Dinsdag 13 september, Yacht Amsterdam, marcel.zoon@yacht.nl
Dinsdag 20 september, Yacht Rotterdam, marcel.eldering@yacht.nl
Donderdag 22 september, Essent Den Bosch, karlijn.verkade@yacht.nl
Dinsdag 27 september, Yacht Utrecht, peter.pim.uildriks@yacht.nl
Woensdag 28 september, Yacht Zwolle, monique.roelofs@yacht.nl
Tijd: 16.00 - 19.00 uur
Prijs: € 345 per sessie

Aanmelden

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar de contactpersoon van de datum van uw keuze.

Masterclasses Best in Finance 2016

De afgelopen jaren is in de Masterclasses Best in Finance veel aandacht besteed aan onderwerpen als Innovatie, Singularity en Business Modellering. Deze onderwerpen blijven continu aandacht vragen en zullen daarom ook steeds weer in de Masterclasses terugkomen.

De persoonlijke rol van de Financial in de snel veranderende omgeving

Het hoofdthema van de 2016 bijeenkomsten is de persoonlijke rol van de Financial (business partner of strateeg) in deze zich nieuw afspiegelende omgeving. Die rol kan enkel goed worden opgepakt bij voldoende inhoudelijke kennis, maar de persoonlijke kwaliteit is evenzeer belangrijk. Inhoudelijke kennis tezamen met persoonlijke eigenschappen maken of breken de effectiviteit van de financiële functionaris.

De drie onderwerpen van de masterclasses van dit jaar liggen daarom sterk in het verlengde van versterking van het persoonlijke vlak. Deze thema’s zijn:

  1. De rol van de Financial in een High Performance Organisatie (juni)
  2. Het kunnen omgaan met tegenslagen (september)
  3. De Financial als strategische partner (november)

We zien u graag bij een van onze Masterclasses.