Yacht - HRM

Kern van de Wet DBA

Zorgeloos werken met zzp'ers

Op 1 mei 2016 is de Wet DBA geïntroduceerd. Deze vervanger van de VAR moet schijnzelfstandigheid tegengaan, waardoor werken met zzp’ers niet meer zo vanzelfsprekend en gemakkelijk lijkt als voorheen.

Hoewel Yacht vindt dat het zorgeloos inhuren van zelfstandigen onder de Wet DBA nog steeds mogelijk is, had de Wet als negatief bijeffect dat veel organisaties afscheid van hun zzp’ers moesten nemen en geen nieuwe zzp’ers meer wilden inzetten.

Handhaving uitgesteld

Het huidige kabinet heeft de handhaving van de Wet DBA uitgesteld tot 1 januari 2018. In de tussentijd wordt de wet geëvalueerd en waar nodig aangepast. Samen met onze klanten en zzp’ers bereiden wij ons voor op het moment dat de wet zal worden gehandhaafd. 1 januari 2018 komt namelijk sneller dichterbij dan u denkt. Wilt u zorgeloos zzp’ers blijven inhuren? Of bent u een zzp’er die onder de Wet DBA vooral lekker wil blijven ondernemen? Wij helpen u graag met onze unieke aanpak. 

Unieke aanpak

De combinatie van ons horizontaal toezicht, de 5 O’s als beheersmaatregelen en de financiële zekerheid die wij bieden, maakt de aanpak van Yacht uniek en met minimale risico’s. Interesse? Bekijk onze opties voor inhuur.