Hoogopgeleide professionals voor manufacturing businesses Cover

Hoogopgeleide professionals voor manufacturing businesses

Veel bedrijven in de maakindustrie kenmerken zich door een rijke historie. Om ook nu te blijven floreren, is stevige ontwikkeling cruciaal. En dat zorgt voor uitdagingen, op alle fronten.

Implementatie van new ways of working

Voor optimale efficiency, en dus bestaansrecht in de toekomst, is het belangrijk dat u op al uw locaties op dezelfde manier werkt. Van grondstofinkoop en productieplanning tot het genereren van financiële rapportages; u wilt een eenduidig en zo veel mogelijk geautomatiseerd ERP-systeem in uw hele organisatie. Maar voor u het weet, is er alweer een verbeterde versie op de markt. Of past het huidige systeem niet meer bij uw groeiende bedrijf. Hoe kiest u een duurzame en integrale way of working? En hoe implementeert u deze overal goed? Hierbij hebt u professionals nodig die het systeem grondig kennen, die uw afdelingen kunnen meenemen in de veranderingen en die ervoor zorgen dat uw bedrijf ook tijdens de implementatie op-en-top blijft functioneren.

Grenzeloos succesvol

Er zijn meer uitdagingen, weet Eric Frissen, onze accountdirector New Business: “U hebt ze hard nodig: technisch professionals die aantoonbaar ervaring hebben met uw specifieke vakgebied. Of dat nu trucks, chemische stoffen, dagverse yoghurts of andere producten zijn. Maar u stuit steeds vaker op het probleem dat deze mensen in Nederland simpelweg niet of nauwelijks te vinden zijn.” U moet dus de grens over. Waar vindt u Engels sprekende talenten die begrijpen hoe het er in uw business aan toegaat? Mensen met een combinatie van technische kunde en een ‘sense of urgency’, die kicken op dagelijkse targets en problemen niet alleen oplossen, maar vooral ook voorkómen.

Vergrijzende inspecteurs en vernieuwing van regelgeving

Daarnaast hebt u te maken met steeds striktere (Europese) wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Dat vraagt om deskundige inspecteurs met actuele kennis, die erop toezien dat bijvoorbeeld uw drukvaten of CO2-uitstoot op uw productielocatie aan alle richtlijnen voldoen. Eric Frissen: “Tegelijkertijd vergrijst de huidige populatie inspecteurs snel. Hoe blijft u ook in de toekomst verzekerd van mensen die officiële inspecties kunnen uitvoeren? Hoe start u een opleidingstraject om mbo-operators bij te scholen? Hoe begeleidt u onervaren inspecteurs? En hoe houdt u ze betrokken bij uw bedrijf?”

Yacht biedt strategische HR-oplossingen

Wat uw uitdaging ook is, Yacht maakt werk van strategische HR-oplossingen. Natuurlijk zijn goede professionals met de juiste kennis schaars. Maar dankzij ons uitgebreide internationale netwerk, onze opleidingsprogramma’s en onze jarenlange ervaring in de maakindustrie, lukt het ons toch om voor bijna elk personeelsvraagstuk een passende oplossing te creëren. Nu én in de toekomst.

Waarom dan Yacht?

  • Omdat wij jarenlange ervaring in de manufacturing business hebben. Onder meer Friesland Campina, SABIC en DAF mogen we tot onze strategische klanten rekenen
  • Omdat wij toegang bieden tot een uitgebreid netwerk van professionals in binnen- en buitenland
  • Omdat wij met opleidingsprogramma’s en traineeships onze professionals klaarstomen voor een plek in uw organisatie
  • Omdat wij met beproefde en praktische meetinstrumenten een betrouwbare analyse van de knelpunten en verbetermogelijkheden in uw strategische personeelsplanning kunnen maken
  • Omdat wij nauw samenwerken met Randstad en Tempo-Team als het gaat om operators. Wij leiden ambitieuze young professionals op voor managementfuncties.

Bent u geïnteresseerd? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. We leggen u graag meer over onze dienstverlening uit.

Meer weten over onze dienstverlening? Of heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

contactperson Image

Eric Frissen

Account Director

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie Banner

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie

Yacht trainees gelooft in talent van futureproof (young) professionals. Wil jij deze toppers tijdens hun traineeship een strategische positie in jouw organisatie laten vervullen? Check de voordelen en neem contact met ons op.

Ga naar Yacht trainees