Managed Service Provider: grip op inhuur met Yacht Inhouse Services Cover

Managed Service Provider: grip op inhuur met Yacht Inhouse Services

Is er in de organisatie sprake van een wildgroei aan leveranciers of beperkt zicht op de inhuur(risico’s)? Heb je hulp nodig bij het vinden van de het juiste talent? Of geen zekerheid over marktconforme tarieven? Met een Managed Server Provider (MSP) krijg je inzicht én grip op alle inhuurprocessen in je organisatie. Ontdek wat Yacht Inhouse Services (YIS) jouw organisatie oplevert.

Neem contact op

Yacht Inhouse Services

Goed om te weten: Yacht Inhouse Services (YIS) staat los van Yacht en werkt als een centrale inhuurdesk in jouw organisatie, die het inhuurproces grotendeels of volledig van je overneemt. Dat betekent ontzorging voor inkoop, legal, finance, hrm, recruitment en inhurende managers. 

De voordelen van YIS als Managed Service Provider

  • Persoonlijke en proactieve werkwijze

  • 100% levering binnen 95% van de gestelde termijn

  • 100% compliant aan wet- en regelgeving

  • Marktconforme tarieven

  • 24/7 inzicht door dashboards en rapportages

Neem contact met ons op

Wat levert een Managed Service Provider (MSP) op?

Met een MSP creëer je 5 processen die je organisatie structureel vooruit brengen:

  1. Eén efficiënt inhuurproces van aanvraag tot factuur;
  2. Constant proactief talentmanagement;
  3. Effectief contract- en leveranciersmanagement;
  4. Inzichtelijke rapportages en advies via uitgebreide dashboards;
  5. Volledige ontzorging rondom compliance en risicomanagement.

Centrale inhuurdesk voor persoonlijk en proactieve werkwijze

Onze deskundige consultants werken exclusief voor jouw organisatie. Door te opereren vanuit één centrale inhuurdesk, eventueel op jouw locatie, houden we de lijnen kort en schakelen we snel. Vanuit onze rol als strategisch partner en arbeidsmarktexpert geven we gevraagd en ongevraagd advies. Ons voornaamste doel is jouw organisatie vooruit brengen. 

Altijd 100% compliant aan wet- en regelgeving

Bij het inhuren van personeel via leveranciers of zzp’ers komt veel kijken. Onze consultants zorgen dat je voldoet aan alle wet- en regelgeving (waaronder de wetten WKA en DBA) en beschikt je over de juiste documentatie. 

We werken nauw samen met alle leveranciers en controleren of zzp’ers in jouw organisatie echt zelfstandig opereren. Voor overheidsopdrachtgevers zorgen we ook dat er mededinging plaatsvindt. Zo minimaliseren wij het risico op claims en naheffingen. 

Leveringsgarantie dankzij groot netwerk

We beschikken over een groot netwerk van leveranciers en vele mooie opdrachten. Hierdoor weten we zelfs in een krappe arbeidsmarkt voldoende professionals en zzp’ers aan te trekken. Inmiddels werken we met meer dan 1.500 leveranciers en bestaat ons netwerk uit meer dan 10.000 zzp’ers. Ook zetten we platforms zoals gemeenteprojecten in om kandidaten te bereiken. Onze aanpak biedt 100% leveringsgarantie binnen 95% van de gestelde termijn.

Inhuur-advies op maat

Onze consultants kennen de arbeidsmarkt en delen deze inzichten graag met jou. We helpen je met strategische personeelsplanning, complexe inhuurvraagstukken en het verkrijgen van inzicht, management- en stuurinformatie met behulp van dashboards.

Een voorziening van 97,6% op alle inhuur aanvragen binnen de afgesproken periode. En dat in het eerste jaar. “De jarenlange voorbereiding om het meteen goed te doen heeft zich uitbetaald. We zijn ontzettend blij met hoe YIS uitvoering geeft aan onze Inhuurdesk.

contactperson Image
Jerry Griekspoor Contractmanager inhuurdesk Gemeente Almere

Inzicht via overzichtelijk Vendor Management System

We beschikken over ons eigen Vendor Management Systeem (VMS). Deze software is door ons zelf ontwikkeld en wordt continu doorontwikkeld voor de dienstverlening van YIS. Doordat alle inhuurdata via dit systeem verloopt, gaan processen voor leveranciersmanagement, strategische personeelsplanning en recruitment efficiënt en transparant. En zijn alle kosten, besparingen en andere actuele data voor alle belanghebbenden altijd inzichtelijk. 

Voor wie is Yacht Inhouse Services (YIS) interessant?

YIS ontzorgt elke organisatie op het inhuurproces. Huurt jouw organisatie bijvoorbeeld meer dan dertig interim-professionals of zzp'ers in? En voorzie je risico’s om compliant te zijn aan de wet- en regelgeving? Of ontbreekt er kennis rondom inhuur in je organisatie? Dan vertellen we je graag meer over de voordelen van een MSP. We werken samen met toonaangevende organisaties uit het bedrijfsleven en de publieke sector. En die ontzorging zie je terug in een op maat gemaakte, integrale oplossing in jullie organisatie:

Grafiek met daarin de integrale oplossingen van Yacht Inhouse Services
Yacht Inhouse Services: integrale oplossing

Hulp bij Social Return on Investment 

Veel organisaties zetten zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en hebben daarnaast Social Return on Investment (SROI-)doelstellingen. Wecreëren direct en indirect socialreturnwaarde voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kwetsbare mensen in Nederland. Dit doen we o.a. door de doelgroep direct in dienst te nemen en arbeidsontwikkeling te faciliteren (opleidingstrajecten, jobcoaching, sollicitatietrainingen) om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. 

Daarnaast voeren we maatschappelijke activiteiten uit (vrijwilligerswerk, pro bono inzet van kennis en expertise) en kopen we sociaal in. Samen met onze klanten voegen we waar en wanneer we kunnen maatschappelijke waarde toe via SROI. 

Veelgestelde vragen over Managed Service Provider

Wat is een Managed Service Provider?

Een Managed Service Provider (MSP), zoals Yacht Inhouse Services is een partner die de werving, selectie en het beheer van grote groepen externen van een organisatie overneemt. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van interim-professionals, zzp’ers en leveranciers. 

Waarom samenwerken met YIS als Managed Service Provider?

Wanneer je samenwerkt met YIS als Managed Service Provider, dan ben je verzekerd van de juiste professionals op de juiste plek tegen marktconforme tarieven. Tel daarbij op: een efficiënt inhuurproces en daarmee een besparing op kosten. En tijdswinst voor inhurende managers. Lees meer over YIS

Hoe onderscheidt YIS zich van andere Managed Service Providers?

Uniek is de drive van onze consultants om de doelstellingen van onze opdrachtgevers zo snel mogelijk te behalen. Daarnaast bieden onze consultants cruciale inzichten en leveren zij gevraagd en pro-actief (inkoop)advies. Dit maakt ons een sterke Managed Service Provider én strategisch partner. 

Aan welke wetgeving voldoet YIS als Managed Service Provider?

De veranderingen in arbeidswetgeving volgen elkaar soms snel op. Zeker door de toenemende wet- en regelgeving is het soms lastig voor organisaties om dit in eigen hand te houden. Als Managed Service Provider is YIS van alle wet- en regelgeving rondom het inhuren van professionals op de hoogte. Denk aan actuele wetgeving zoals WKA, AVG, WAB en de Wet DBA. Door samen te werken met ons, minimaliseer je het risico op claims en naheffingen. 

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

Voor elke samenwerking zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Meer weten over Yacht Inhouse Services (YIS) als Managed Service Provider?

Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

contactperson Image

Jan van Helden

Directeur Yacht Grip op inhuur

Download de paper: grip op Inhuur Banner

Download de paper: grip op Inhuur

Wil jij ook je inhuurproces in deze schaarse arbeidsmarkt naar een next level brengen? Download nu onze paper! Hierin lees je de ervaringen en uitdagingen van 4 organisaties over hun inhuurproces.

Download de paper

Neem contact op met Yacht-Inhouse-Service (YIS)

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Yacht gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement