Banking & insurance: HR-oplossingen met toekomst Cover

Banking & insurance: HR-oplossingen met toekomst

Continu anticiperen en meebewegen. Als er íets is wat organisaties in banking en insurance kenmerkt, is het dat wel. Inspelen op ontwikkelingen in technologie en samenleving, veranderende wetgeving en aangescherpt toezicht. Om de toekomst een stap voor te zijn, trotseren zij voortdurend uitdagingen.

Technologische ontwikkeling

“Burgers en bedrijven willen 24/7 hun bank- en verzekeringszaken kunnen regelen. Zo veel mogelijk zelfstandig. Zo veilig mogelijk. In zo min mogelijk stappen,” aldus onze accountdirector New Business Kathinka Bouman. Dat vraagt om verregaande technologische ontwikkelingen, die grote impact op jouw bedrijfsvoering hebben. Veranderprojecten zijn dan ook aan de orde van de dag. Softwareontwikkelaars, cybersecurityspecialisten, businessanalisten; de vraag naar IT’ers is explosief gestegen. Tegelijkertijd heb je professionals nodig die deze veranderingen in goede banen leiden. Mensen die beschikken over diepgewortelde kennis van de business, maar toch in bepaalde mate onafhankelijk zijn en jouw bank of verzekeringsmaatschappij toekomstbestendig kunnen maken.

Herbeoordeling van rentederivaten

Ook op andere vlakken staat jouw business voor uitdagingen. Kathinka Bouman: “Denk aan het herbeoordelen van alle rentederivatendossiers voor betere compliancy. Voor veel banken een gigantische spoedklus, van soms wel duizenden dossiers. Hoe zorg je dat deze snel en correct gecontroleerd worden, zonder dat andere processen vertraging oplopen? Eén ding is zeker: je hebt in een dergelijk geval snel tientallen of misschien wel honderden deskundige professionals nodig. Van mensen die de dossieropbouw verzorgen en juristen die de daadwerkelijke beoordeling verzorgen, tot professionals die jouw klant uitleg geven.”

Zekerheid met wet DBA

Als organisatie wil je geen risico lopen met de wet DBA. Ook al laat de handhaving nog op zich wachten, je wilt je zaken met zzp’ers goed op orde hebben. Het contractmanagement van zzp’ers uitbesteden aan een deskundige partij is een slimme zet. Zo zorg je dat alle zzp’ers bij jouw bank of verzekeringsmaatschappij werken volgens dezelfde afspraken. Het resultaat voor jou: meer inzicht in inhuur, betere contracten en meer compliancy.

Yacht biedt strategische HR-oplossingen

Wat je uitdaging ook is, Yacht maakt werk van strategische HR-oplossingen. Goede professionals met de juiste kennis zijn schaars. Maar dankzij ons uitgebreide internationale netwerk, onze opleidingsprogramma’s en onze jarenlange ervaring in de banken- en verzekeringssector, lukt het ons toch om voor bijna elk personeelsvraagstuk een passende oplossing te creëren. Nu én in de toekomst.

Waarom dan Yacht?

  • Omdat wij jarenlange ervaring hebben in banking en insurance. Onder meer ABN AMRO, Rabobank, Nationale-Nederlanden, Achmea, ING, de Volksbank, Deutsche Bank en Van Lanschot mogen we tot onze strategische klanten rekenen
  • Omdat wij toegang bieden tot een uitgebreid netwerk van professionals in binnen- en buitenland
  • Omdat wij met opleidingsprogramma’s en traineeships onze professionals klaarstomen voor een plek in jouw organisatie
  • Omdat wij futurizing-programma’s voor professionals uit verschillende vakgebieden initiëren, zoals het FFCP voor financials en IT voor softwareontwikkelaars
  • Omdat wij met beproefde en praktische meetinstrumenten een betrouwbare analyse van de knelpunten en verbetermogelijkheden in jouw strategische personeelsplanning kunnen maken.

Interesse? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We leggen je graag meer over onze dienstverlening uit.