Blog

Yacht trainees; leergierig en op meerdere fronten inzetbaar

Author Image

Juriën Buitendijk

Talent Consultant trainees Yacht

03 november 2020

Header image

Financial Director BMW Finance N.V.: Begin 2018 nam ik vrijblijvend contact op met Glenn Ramcharan, Ik was benieuwd naar hun jong talent programma. En was benieuwd of wij met ons programma konden bijdragen aan de talent behoefte van BMW. Inmiddels werken wij alweer ruim 2 jaar samen! In dit artikel lees je hoe Glenn Ramcharan deze samenwerking ervaart en waarom hij besloot met ons in zee te gaan.

Kan je omschrijven waarom je op zoek was naar jong talent? 

We hadden een vacature op de afdeling controlling en waren destijds niet specifiek op zoek naar jong talent. Uit een eerder gesprek met Yacht trainees wist ik dat jullie jong talent kunnen aanbieden dat leergierig en op verschillende fronten inzetbaar is. Dat was een reden om het eens te proberen met jong talent. Mijn ervaring is dat het fijn is om met jong talent te werken en daarnaast kunnen zij zich snel aanpassen aan de organisatie. Ze hebben vaak een uitstekende beheersing van de huidige basissystemen (Excel / Powerpoint / etc.), een goede theoretische achtergrond en zijn ook redelijk snel up-to-speed zijn met de andere systemen. Tevens zijn zij flexibel en hebben de bereidheid om met anderen samen te werken.

Je geeft aan dat jullie besloten ‘eens te proberen jong talent in te zetten’. Welke oplossing is jullie geboden?

Op korte termijn werd een aantal jonge talenten met financiële bedrijfservaring variërend tussen 6 maanden en twee jaar aangeboden. Wij namen een trainee aan. Al snel volgden nummer 2 en 3.

Kan je vertellen wat de samenwerking heeft opgeleverd?

We konden snel onze vacature voorzien, tegen zeer acceptabele tarieven. Daarnaast zijn initieel geen verwervingskosten verschuldigd en wordt de optie tot overname geboden als de persoon haar/zijn opleiding bij Yacht heeft afgerond. Dit laatste natuurlijk wel met instemming van de betreffende persoon. Naar mijn mening is het uitproberen van jong talent zeker de moeite waard! Zij hebben een andere blik op de organisatie, wat heel verfrissend kan zijn.

Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over?

Dat zou ik graag in drie punten willen samenvatten:
Ten eerste ben ik tevreden over het programma van Yacht trainees waarbij jong talent werkt aan zijn of haar ontwikkeling. Dit helpt de trainee vooruit en zorgt dat zij meer toevoegen aan de organisatie. En tweede ben ik tevreden over de portefeuille met goede kandidaten, wat maakt dat zij snel kunnen schakelen. Tot slot ben heb ik het meedenken en het zoeken naar een kandidaat die bij de organisatie past als zeer prettig ervaren.

Yacht trainees

Ben je net als Glenn op zoek naar jong talent dat écht wat toevoegt aan jouw afdeling? Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. Klaar om aan de slag te gaan.

Wil jij als Finance trainee carrière maken bij topwerkgevers?Check ons Finance traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière