Blog

Versnellen en professionaliseren met Yacht trainees

Author Image

Juriën Buitendijk

Talent Consultant trainees Yacht

17 september 2020

Header image

Willem werkt sinds medio 2019 samen met Yacht trainees. In dit interview, door Talent Consultant Juriën Buitendijk van Yacht trainees, vertelt hij waarom hij deze samenwerking gestart is en wat dit opgeleverd heeft.

De trainees hebben een uitstekende en concrete bijdrage geleverd aan talloze verbeteringen in onze processen en rapportages.Willem Dijkhuizen, Manager concern accounting bij van Oord.

Waarom besloot jij een Yacht trainee in te zetten?

Zeg maar direct 4 trainees! Wij wilden de afdeling accounting versnellen en professionaliseren. Om dat te realiseren waren we op zoek naar 4 talenten die als rechterhand van de unitmanagers konden optreden. Een frisse blik, sterke drive, heldere visie en goede communicatieve vaardigheden waren hierbij essentieel. Na een assessmentmiddag, toen nog bij ons op kantoor, hebben we de 4 trainees geselecteerd die het beste paste. De trainees beschikken allen over capabilities die in geen, of in mindere mate aanwezig waren op onze afdeling. Deze capabilities, in combinatie met hun frisse blik, maakt dat we tot mooie resultaten zijn gekomen.

Wat levert die dienstverlening nou op?

Yacht trainees heeft ons ‘4 rechterhanden’ voor onze teamleads geboden. Samen hebben we ons ‘continuous improvement traject’ opgepakt en verder vormgegeven. De trainees hebben een uitstekende en concrete bijdrage geleverd aan talloze verbeteringen in onze processen en rapportages. Ze hebben dashboards ontwikkeld voor verschillende teams. Daardoor zijn we beter in staat onze workload in te zien, te verdelen, te monitoren en daar waar nodig bij te sturen. Één van de trainees heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot teamlead. Een werkelijk waardevolle en welkome aanvulling op onze organisatie.

Is de samenwerking in Corona-tijd veranderd?

Ook, en juist, in Corona-tijd is de samenwerking naar een hoger plan getild. Samen meedenken aan het bieden van oplossingen voor de uitdagingen die de afgelopen periode heeft gebracht. Het oplossend- en meedenkend vermogen van Yacht trainees is verrassend en verfrissend. Dit heeft ertoe geleid dat ik Yacht als een strategische partner ben gaan zien voor de langere termijn.

Wat een mooie woorden! Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over?

Over de flexibiliteit, het inlevingsvermogen én de oplossingsgerichtheid.

Zou je andere organisaties aanraden om met ons samen te werken?

Daar kan ik kort over zijn: zeker!

Yacht trainees

Ben je net als Willem op zoek naar jong talent dat écht wat toevoegt aan jouw afdeling? Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. Klaar om aan de slag te gaan.

Wil jij als Yacht Finance trainee ook het verschil maken bij toonaangevende opdrachtgevers in het vakgebied Finance?

Ontdek de kracht van ons netwerk

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Kom naar een van onze Business Courses Banner

Kom naar een van onze Business Courses

Ontdek de mogelijkheden van het Yacht traineeship tijdens de Business Course. En maak kennis met de trainees, onze talent consultants en de #schoolofwork.

Meld je nu aan