Blog

De beste mensen van Yacht trainees voor het mooiste project van Nederland

Yacht trainees brengen iets extra's

Marlous Booijink Booijink

Vice President Finance bij DSM Food Specialties DSM Food Specialties

29 oktober 2020

Header image

Judith Huis in 't Veld, projectmanager bij Geldmaat werkt sinds ruim een jaar samen met Yacht trainees en heeft inmiddels al 7 trainees ingezet. In dit interview vertelt ze waarom ze deze samenwerking gestart is, wat haar ervaring is met het samenwerken met Yacht trainees en wat dit opgeleverd heeft.

Kan je omschrijven waarom je op zoek was naar jong talent?

Geldmaat heeft behoefte aan mensen die niet vastzitten in oude denkpatronen. Met het traineeship biedt Yacht trainees ons de ideale oplossing. Naast de verschillende achtergronden en werkervaring, vind ik het ook belangrijk dat de trainees iets extra’s brengen. Het doorlopen van het ontwikkelprogramma ‘de School of Work’, helpt hen dit extraatje te geven. Door deze opleiding kan een trainee meer waarde toevoegen dan een ‘gewone’ young professional. Omdat Yacht snel en flexibel was, is het MCO (het Cash2020 project) al snel een contract aangegaan. Dit is zo goed bevallen en heeft ons doen besluiten de samenwerking uit te breiden. Inmiddels zijn er zeven trainees ingezet voor MCO.

Welke oplossing is er geboden?

Binnen Geldmaat zijn we bezig met het MCO; het Cash2020 project waar Yacht (team Supply Chain) nu zeven trainees aan levert. De meeste hiervan doen een opdracht van een jaar en sommige langer. De trainees zijn slim, en proactief en hun soft skills zijn goed ontwikkeld. Er is uiteraard differentiatie tussen de trainees, maar allemaal nemen ze Geldmaat mee in hun energie.

Dat de helpdesk nu zo goed draait is voor een groot deel te danken aan de trainees. De trainees zijn flexibel, creatief en kunnen snel schakelen. Ze denken niet alleen met ons mee op operationeel niveau, maar kijken ook mee op tactisch en strategisch niveau. Wat ik opvallend prettig vind is dat de trainees een efficiënt werkend team zijn (ondanks Corona) en tegelijkertijd individueel sterk zijn. Ze vullen elkaar heel goed aan.

Kan je vertellen wat de samenwerking heeft opgeleverd?

Yacht heeft voor ons de complete helpdesk / migratie desk opgezet. Zonder Yacht geen migratie! 

Als je terugkijkt op de samenwerking, waar ben je het meest tevreden over? Zou je andere organisaties aanraden om met ons samen te werken?

Hetgeen waar ik het meest tevreden over ben is de snelheid waarmee trainees volledig up and running zijn. Geldmaat kent een grote hoeveelheid jargon, systemen etc., maar desondanks gaat het inwerktraject ongelofelijk snel. Ik vind het bewonderenswaardig hoe snel we hierdoor konden doorpakken. Ik zou Yacht trainees dan ook absoluut aanraden!

Yacht trainees

Ben je net als Judith op zoek naar jong talent dat écht wat toevoegt aan jouw afdeling? Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. Klaar om aan de slag te gaan.

Wil jij als Supply Chain trainee carrière maken bij topwerkgevers?Check onze Supply Chain Management & Procurement traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière