Blog

Wat een Yacht trainee voor jou kan betekenen?

Author Image

Sjors van der Ploeg

Talent Consultant

17 september 2020

Header image

“Yacht trainee Judith den Boer was sneller up and running dan verwacht, nam het voortouw, presenteerde aan het management team, nam ons zaken uit handen en was qua gedrag en kennis een frisse wind binnen onze organisatie.” - Angelique van der Loo, (Manager HR Sectorinstituut Transport en Logistiek).

Waarom was je destijds op zoek naar jong talent? Was er een specifieke case/probleem waar de trainee voor is ingezet?

Er spelen veel projecten waar we naast de dagelijkse werkzaamheden maar moeilijk aan toe komen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het opzetten van een generiek Functiehuis en de professionalisering van ons werving & selectie beleid.

Hoe heeft Judith hier een oplossing voor geboden?

Trainee (Judith den Boer) heeft onze verwachtingen overtroffen. Bij een trainee dachten wij aan iemand die net van school komt, zonder al te veel werkervaring. Judith, daarentegen, was al zo vakvolwassen dat zij snel losgelaten kon worden. Aan haar begeleiding waren wij veel minder tijd kwijt dan verwacht, omdat zij gauw up-to-speed was, het voortouw nam, presenteerde aan het management team en grotere groepen. Soms vond zij dit wel spannend, maar zij ging een uitdaging nooit uit de weg. Judith nam ons zaken uit handen en verraste ons op een positieve manier met haar gedrag en kennis. Zij was een eerstejaars trainee, maar werd niet ervaren als een junior. Als iets niet vanzelf haar kant opkwam, dan haalde ze het zelf wel.

Hoe zou jij verwoorden wat onze samenwerking tot nu toe heeft opgeleverd?

Projecten zijn gedragen en afgerond. Het resultaat staat (Generiek functiehuis, Werving & Selectie beleid). Ook bracht het talent partnership een frisse blik en reuring in de tent. En kwam zij met nieuwe initiatieven (milieuvriendelijker kantoor). Achterover hangen is er niet bij voor een Yacht trainee! Yacht biedt keuze uit meerdere kandidaten, begeleidt trainees als werkgever, biedt via Ken & Ben een persoonlijke ontwikkelingstraject, en komt met een netwerk/vraagbaak buiten de eigen organisatie.

Welk advies wil je mij of ons team nog mee geven?

Waak voor het feit dat niet alle leuke projecten naar de trainees gaan, maar denk ook aan je huidige werknemers. Laat die eerst projecten kiezen en leg de overgebleven projecten (waar de huidige werknemers niet aan toekomen) bij de trainee neer. Maak de komst van een trainee en de samenwerking bespreekbaar met huidige medewerkers.

Wil jij als HRM trainee carrière maken bij topwerkgevers?Check onze HRM-traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière