Artikel

Krista Luijten wint The Challenge Finance 2017

Best finance professional 2017

03 juli 2017

Header image

De winnaar van The Challenge Finance is bekend, Krista Luijten. In een spannende strijd liet zij de 3 andere Finance professionals achter zich. Krista mag zich een jaar lang de Beste Finance Professional van Nederland noemen. Dat bleek tijdens de derde editie van The Challenge op donderdag 29 juni in De Fabrique in Utrecht, waarbij vier Finance professionals hun plannen uit de doeken deden om van bloemenservice Bloomon het eerste global flower brand te maken. The Challenge Finance is een toonaangevend business event wat wij in samenwerking organiseren met het FD en BNR.

Aftermovie The Challenge Finance 2017

Minimaal verschil

Zowel het publiek als Bloomon-medeoprichter Koen Thijssen konden haar financiële oplossingen het meest waarderen. Alleen de jury kende haar concurrent Joost ten Hag meer punten toe. Met een minimaal verschil van twee punten ging Luijten er toch met de eerste prijs vandoor.

Naast eeuwige roem ging de ABN-medewerker er ook met een opleidingsbudget van 5000 euro vandoor. Hoewel ze nog niet had goed nagedacht waaraan ze dit zou willen besteden, gaf ze wel aan zich verder te willen ontwikkelen in data-analyse of data science.

De case: Bloomon

Bloomon is opgericht door drie rebellen (Patrick, Bart en Koen) die de bloemenindustrie op haar kop willen zetten. De weg tussen de kweker en jouw voordeur maken ze zo kort mogelijk. Via de site bestel je bloemen en je kunt zelf bepalen hoe vaak je die bezorgd wilt hebben.

De drie mannen van deze bloemenservice zijn ambitieus en hun doelstelling is: 'To put flowers on every table'. Ze willen dat Bloomon het eerste wereldwijde bloemenmerk wordt. Maar hoe moeten ze die groeistrategie financieren?

En als je dan internationaal gaat: hoe moeten ze er dan voor zorgen dat er voldoende kapitaal is om van de grond te komen? Moeten ze zich focussen op B2C of is B2B toch interessanter? 

Yacht, number one in connecting professionals

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: professionals uitdagend werk bieden waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Met die gedachte organiseert Yacht inspirerende events zoals The Challenge.

Gerelateerde artikelen & blogs

Futurizing Finance community Banner

Futurizing Finance community

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Interessante masterclasses volgen? En met Finance experts discussiëren?

Sluit je aan bij onze community