Artikel

Avila Lindgren wint The Challenge Engineering 2018!

The Challenge Engineering 2018

06 juni 2018

Header image

In een goed gevulde Fabrique in Utrecht pitchten de drie Challenge-finalisten op 21 november vol overgave hun innovatieve ideeën. Avila Lindgrens gekweekte algen die CO2-reductie, afvalwaterzuivering en nieuwe brandstof opleveren, overtuigden het publiek en de jury; Avila ging er met de winst vandoor en mag zich de beste en meest duurzame Engineer van 2018 noemen!

Trotse deelnemers van The Challenge Engineering 2018: Alex Trijselaar, Avila Lindgren (winnaar) en Onno Sminia tesamen met Ard Kistemaker (directeur Yacht Engineering). Fotograaf: Sander Nieuwenhuys (FD).
The Challenge Engineering 2018 - de winnaars

Duurzaamheid centraal

Het kabinet legde in het Regeerakkoord van 2017 de doelstellingen vast om het klimaatakkoord van Parijs te halen. Uiteraard zijn akkoorden en wetgeving nodig om doelen te stellen en kaders te scheppen, maar uiteindelijk zijn het de ingenieurs met nieuwe technologieën die de oplossingen brengen. Welke technologische innovaties brengen ons een flinke stap vooruit om de klimaatdoelstellingen te halen? Deze vraag stond centraal in The Challenge 2018.

Opdrachtgever Koninklijk Instituut van Ingenieurs  (KIVI)

KIVI trad graag op als opdrachtgever in deze Challenge. Diederik Samsom, lid hoofdbestuur KIVI, voorzitter van één van de klimaattafels die de regering adviseert én zelf ook ingenieur schoof als juryvoorzitter aan van deze Challenge. Dit deed hij samen met Daniël Polen (klimaatengineer, KIVI), Edouard Schneiders (Team Hyperloop,TU Delft) en Frank Biesboer (hoofdredacteur De Ingenieur).  Marjan van Loon (CEO Shell Nederland) en Jurjen Lole (Team Hyperloop TU Delft) verzorgden de key notes.

Welke ingenieur lost de klimaat case op?

In september riepen we ingenieurs op om zich in te schrijven met hun technologische innovaties. Uit de 27 inschrijvingen is een selectie gemaakt van twaalf kandidaten voor de halve finale. Op dinsdag 9 oktober vond de halve finale plaats waar de jury olv Diederik Samsom de drie finalisten heeft uitgeroepen:

Deze drie hebben op de finale op 21 november gestreden op om de titel en het prijzengeld.

Luister hier naar het interview van Avila op BNR Zakendoen van 22 november

Wil je de drie cases nog eens rustig bekijken, Marjan van Loon aan het woord zien, of altijd al meer willen weten van het Hyperloop team TU/Delft?

Bekijk dan nu de livestream registratie van The Challenge Engineering

Over The Challenge

Met The Challenge dagen we professionals uit om na te denken over strategische ontwikkelingen in hun vakgebied. Na eerdere Challenges gericht op Finance en IT richten Het FD en Yacht nu hun vizier op de beste Engineering professionals van 2018.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Urban-Innovators netwerk Banner

Urban-Innovators netwerk

Vergroot jouw netwerk. Altijd verbonden zijn met collega-professionals, deel kennis en raak geïnspireerd. Meld je aan bij het Urban-Innovators netwerk.

Meld je aan