Artikel

Jasper Tonen wint The Challenge Engineering

The Challenge Engineering 2016

27 juni 2016

Header image

Op donderdag 23 juni 2016 vond de tweede editie van The Challenge plaats. 5 talentvolle engineering professionals hebben een strategische vraagstuk gekraakt. Iedere professional bedacht een innovatief plan om van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City te maken, waarbij energie opwekking, verbruik en opslag optimaal in balans zullen zijn.

Jasper Tonen is de winnaar van The Challenge en mag zich een jaar lang Best engineering professional noemen. Zowel de jury, de opdrachtgever en het publiek verkozen hem als de beste. Met zijn concept “de Gouden pot” had hij het meest innovatieve, realiseerbare en overtuigende concept om van een stad als Amsterdam een Super Smart Energy City te maken.

Aftermovie The Challenge Engineering 2016

Interactief

Onder bezielende leiding van Maarten Bouwhuis en de deskundige jury Jan van Betten (Nudge), Frank Biesboer (De Ingenieur), Frits Huffnagel (citymarketeer), Gijs van den Bomen (KuiperCompagnons) werden 5 engineers uitgedaagd om hun oplossingen te verdedigen. Ook het publiek speelde een actieve rol om de professionals uit te dagen.

Nuchter

Jasper Tonen, beleidsmedewerker bij de gemeente Groningen, is dagelijks bezig met energietransitie. Gemeente Groningen heeft zich ten doel gesteld om in 2030 energieneutraal te zijn. De essentie van de oplossing zit volgens Jasper in eenvoud. Met Groningse nuchterheid pleit hij voor volop focus op hogedrukvergisting van afval, zowel van mens als voedsel.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Urban-Innovators netwerk Banner

Urban-Innovators netwerk

Vergroot jouw netwerk. Altijd verbonden zijn met collega-professionals, deel kennis en raak geïnspireerd. Meld je aan bij het Urban-Innovators netwerk.

Meld je aan