Blog

The sky is the limit

Author Image

Vera Wiafe

Assistent Finance Manager

10 september 2018

Header image

Toen Vera Wiafe na haar studie bij een accountantskantoor ging werken, kwam ze er al snel achter dat dit niet was wat ze wilde. “Ik was hier alleen maar cijfertjes aan het controleren. Niet alleen miste ik het bedrijfsleven, maar ook het werken bij een organisatie die investeert in mij en mijn professionele groei. Dit vond ik wel bij Yacht. Hier kan ik mezelf blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld dankzij het Future Finance Change Program (FFCP).”

Hoge verwachtingen

Inmiddels heeft de finance professional al verschillende opdrachten achter de rug bij uiteenlopende bedrijven, waaronder Philips Healthcare en VDL Nedcar. Sinds een maand werkt ze bij Sunrise Medical. “Iedere keer is het weer spannend om aan een nieuwe opdracht te beginnen. Het bedrijf heeft hoge verwachtingen van je, je wordt tenslotte ingehuurd als expert. Maar vaak is er geen overdracht en moet je zelf je weg zien te vinden. Als het dan lukt om binnen de afgesproken tijd de opdracht succesvol af te ronden, geeft dat veel voldoening.”

Ik wil mijn positief kritische instelling verder ontwikkelen, zodat ik als manager mijn bemiddelende rol bij dilemma’s nog beter kan benutten.

Moreel kompas

Deelnemers aan het FFCP hebben allemaal een competentie bepaald die ze verder willen ontwikkelen. “Voor mij is dat het moreel kompas. Hoe ik dit vertaal naar mijn werk? Ik denk dan gelijk aan het stellen van de juiste vragen en helpen bij het omgaan met dilemma’s.” Trots is Vera op hoe ze haar opdracht bij VDL heeft aangepakt. “Na de SAP implementatie bleek dat het rapportageproces niet soepel verliep. Ik stuitte met het team waaraan ik leiding gaf op weerstand bij IT-specialisten, omdat het proces een grote tijdsinvestering van hen vereiste. Ik ben vasthoudend geweest in het onderstrepen van de prioriteit van het rapportageproces en heb er uiteindelijk voor gekozen om de situatie te laten escaleren. Ik heb mijn leidinggevende op de hoogte gebracht en na een mail van zijn leidinggevende aan alle IT-specialisten kreeg ik hen uiteindelijk in korte tijd ook mee. Je moet dus niet bang zijn om hulp in te roepen als je een project niet wil laten stagneren.” 

Intensief traject

Het FFCP brengt Vera veel. “Er is volop aandacht voor zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Ik wil me verder ontwikkelen op het gebied van adviseren en uiteindelijk een adviserende rol pakken als manager. Mijn uiteindelijke doel? The sky is the limit. Tot nu toe heb ik steeds goede stappen gezet om mijn ambities waar te maken. Zonder Yacht was het me nooit gelukt om te komen waar ik nu ben.”

 

Het Future Finance Program van YachtOntdek zelf wat het Future Finance Change Program voor jou kan betekenen!

 

 

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen