Blog

Ontwikkelingen altijd een stap voor zijn

Author Image

Mark Brugel

Business Controller

24 juli 2018

Header image

Groeien in zijn werk én als persoon; dat drijft en motiveert Mark Brugel, procesmanager bij Rabobank Nederland, om iedere dag een stapje extra te zetten. Zijn deelname aan het Future Finance Change Program sluit naadloos aan op zijn ambities. “Dit ontwikkelprogramma van Yacht houdt mij echt een spiegel voor. Ik ben me hierdoor veel bewuster van mijn capaciteiten en belemmeringen. Eigenlijk zou iedere professional dit traject moeten volgen.”

Verandering en groei

Het programma speelt in op het veranderende profiel van de finance professional, waarbij soft skills steeds belangrijker worden. “Aan iedere deelnemer is een competentie gekoppeld die we onder meer via scholing en coaching verder ontwikkelen. In mijn geval is dat ontwikkelingsgericht. Hoe ik dit concreet doorvoer in mijn werk? Nieuwe ontwikkelingen probeer ik altijd een stap voor te zijn door ervoor te zorgen dat ik goed ben geïnformeerd. Ik houd de berichten op het intranet van de Rabobank en LinkedIn bij, volg het nieuws en ga naar bijeenkomsten van Yacht over veranderingen in het vakgebied.” 

Ik wil werk blijven doen waarbij ik me goed voel en waarbij het niveau steeds hoger wordt.

Kwetsbaar opstellen

Als interim professional vervulde Mark de afgelopen drie jaar verschillende rollen binnen de Rabobank. Zijn ontwikkelingsgerichtheid komt hem keer op keer goed van pas. Bijvoorbeeld tijdens zijn vorige opdracht. “De bank introduceerde een nieuwe controllerfunctie. Als specialist first line monitoring had ik onder meer de taak om nieuwe medewerkers te coachen. Zij waren nieuw in deze functie, maar ikzelf ook. In korte tijd heb ik veel financieringskennis opgedaan, zodat ik mijn collega’s de juiste vragen kon stellen en ze kon uitdagen in hun werk. Het coachen was ook nieuw voor mij. Het was daarom zoeken naar een coachingssystematiek, waarbij ik ook rekening hield met de filosofie van de Rabobank op dit vlak. Door me kwetsbaar op te stellen en te zorgen voor een open communicatie, hebben we als team goede resulaten bereikt en was iedereen – van medewerker tot directeur – aan het einde van de opdracht tevreden.”

Onderbuikgevoel

Een concreet toekomstbeeld heeft de professional niet voor ogen. “Waar ik over vijf jaar sta? Geen idee. Ik heb geen zogenaamde stip aan de horizon, maar vertrouw op mijn onderbuikgevoel. Als het gaat broeien, dan ben ik toe aan een nieuwe stap. In ieder geval wil ik werk blijven doen waarbij ik me goed voel en waarbij het niveau steeds hoger wordt.” 

Kom in contact met Mark Brugel

 

Het Future Finance Program van YachtOntdek zelf wat het Future Finance Change Program voor jou kan betekenen!

Gerelateerde artikelen & blogs