Artikel

De onbevangenheid van Yacht trainees

Thomas Bernard

Sales consultant Yacht

02 december 2020 - 2 min.

Header image

Ik werk graag samen met jonge mensen. Die zijn heerlijk onbevangen en komen met nieuwe ideeën. Thomas Bernard in gesprek met Harm Bodewes, Executive Director Data & Analytics bij Vanderlande. Harm Bodewes is Executive Director Data & Analytics bij Vanderlande en verantwoordelijk voor de Data & Analytics afdeling. Er is altijd genoeg te doen en altijd werk waar ‘men niet aan toe komt’. Dat bracht een collega én hem op het idee om twee trainees in te zetten. In dit interview vertelt Harm over deze samenwerking.

Harm, kun je vertellen waarom je op zoek was naar jong talent?

Ik werk graag samen met jonge mensen. Die zijn heerlijk onbevangen en komen met nieuwe ideeën. Ze hebben vaak al op de universiteit kennis gemaakt met de tools waarmee op de afdeling gewerkt wordt. Ze zijn leergierig en onbevangen. Daardoor zijn ze snel inzetbaar. De mogelijkheid om een trainee aan het einde van zijn traineeship vast in dienst te nemen, maakt het extra interessant om met Yacht trainees samen te werken. Wij hebben besloten om 2 trainees binnen Master Data Management en Business Intelligence (teams binnen de afdeling Data & Analytics) in te zetten.

Kun je vertellen wat deze samenwerking heeft opgeleverd?

De twee trainees hebben een waardevolle bijdrage geleverd aan het team. Ze hebben zich niet alleen op inhoud, maar juist ook op soft skills goed ontwikkeld. Daardoor zijn ze in staat te beïnvloeden en dingen voor elkaar te krijgen. Na afloop van hun traineeship hebben wij beide derdejaars trainees een aanbieding gedaan en beiden hebben ‘ja’ gezegd! Concreet hebben wij nu dus twee zeer gewaardeerde nieuwe collega’s erbij gekregen!

Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over? 

De kracht van de samenwerking blijkt voor mij vooral als het even wat minder loopt. We hebben eerder een trainee gehad die een minder goede match was met Vanderlande. Dit was een vriendelijke jongen. Maar wij waren niet het bedrijf voor hem en andersom. Toen hebben jullie dat adequaat opgelost en een andere trainee bij ons voorgesteld. De jongen is ook elders aan de slag gegaan. Als er iets moet gebeuren dan is de vraag ‘hoe gaat de partner daar mee om’? En daar hebben jullie goed en doortastend gehandeld. 

Zou je andere organisaties aanraden om met ons samen te werken?

Ja, maar het hangt wel af van het type bedrijf dat je bent. Het is interessant voor bedrijven zoals Vanderlande, waar de inzet cruciale posities betreft en waar mensen zich moeten bewijzen. Wat je merkt bij Yacht-trainees is dat trainees in staat zijn om terug te grijpen op hun eerdere ervaringen en wat ze geleerd hebben binnen hun ontwikkeltraject. Een derdejaars brengt zo al flink wat bagage met zich mee. (En dat is met name binnen ons segment handig, want een van de kernactiviteiten van Vanderlande is het sorteren van bagage op luchthavens). Als je een jong talent duurzaam aan je wilt verbinden, is het slim om de tweede of derde werkgever te zijn. De trainee kan dan na afloop blijven en dat is enorm gunstig.

Yacht trainees

Ben je op zoek naar jong talent dat écht wat toevoegt aan jouw afdeling? Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. Wil jij als Yacht trainee ook het verschil maken?

Bekijk de trainee vacatures

Gerelateerde artikelen & blogs

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière