Blog

In gesprek over finance talent met Marlous Booijink van DSM.

Marlous Booijink

Vice President Finance DSM Food Specialties

28 oktober 2020

Header image

Binnen het Finance team van Yacht trainees zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om kennis te delen en ons netwerk te versterken. Om die reden zijn wij veelvuldig in gesprek met bedrijven en contactpersonen binnen het vakgebied Finance. Zo ook met Marlous Booijink van DSM. Wij vroegen haar om terug te blikken op haar eigen carrière en naar haar kijk op de ontwikkeling van jong Finance talent.

Wees niet bang om een keuze te maken en daarvan te leren. Zie spijt nooit als spijt.Marlous Booijink - Vice President Finance bij DSM Food Specialties

Als je kijkt naar de financial van nu, starter, wat zou je die mee willen geven voor zijn of haar carrière?

Wat mijn advies vooral zou zijn: start met een functie waarbij je het gevoel hebt ‘’dat lijkt me leuk en daar heb ik zin in’’ en focus je op die functie. Geniet ervan en probeer de huidige rol zo goed mogelijk invulling te geven. Wat je heel erg merkt aan young professionals tegenwoordig is dat ze vooral bezig zijn met de volgende stap (wat moet ik doen om die volgende stap te bereiken). Dit kan zorgen voor veel onrust. Ik denk dat je vooral moet genieten en je volledig moet richten op je huidige functie. Leer daar ontzettend veel van en doe het zo goed mogelijk. Die volgende stap komt wel.

Hoe deed je dat zelf aan het begin van je carrière?

Ik heb juist niet zo’n carrière planning gemaakt. Ik ben gewoon begonnen en heb de sprong in het diepe gewaagd. Ik ben vooral bezig geweest met de functie die ik op dat moment had en niet zo met de volgende stap. Neemt niet weg dat ik wel heel gedreven ben en continue bezig ben met verbeteren. Iedere keer ontstond er wel een nieuwe kans. En dan die kans durven grijpen (en niet steeds afvragen of dat wel het beste is).

Sommigen mensen doen het goed en worden overgeslagen. Hoe zorg je dat dat niet gebeurt?

Ik ben van mening dat kwaliteit altijd boven komt drijven. Ik ben ervan overtuigd dat als je écht goed bent in je werk, dat die volgende stap wel komt. En natuurlijk wel je ambitie laten blijken. Ik ben het wel met je eens dat, vanaf een bepaald niveau,  je wel aan “shaping’’ moet gaan doen (ikzelf vanaf het moment dat ik financieel directeur werd). Ik zeg niet dat het altijd op je bureau komt vallen. Met Shaping wordt bedoeld; duidelijk doel hoe je vervolgstap eruit ziet (eisen en wensen).

Wat zijn eigenschappen en kwaliteiten die je nodig hebt in jouw vak? Die jou op dit punt hebben gebracht?

Ik denk dat een succesvolle finance professional moet beschikken over een breed inzicht en vooral ook een business inzicht. Zodat je de cijfers tot leven kunt brengen. En kunt uitleggen aan je stakeholders ‘’Waarom zijn de cijfers zoals ze zijn?’’. Het is niet alleen maar data analyseren.

Daarnaast is het als finance professional steeds belangrijker dat je general management skills hebt. Je moet mensen kunnen aansturen, motiveren en inspireren. Ik ben zelf ongeveer 40/50% van mijn tijd bezig met mensen

Welke soft skills heb jij waardoor je goed bent als peoplemanager?

Ik vind mensen gewoon leuk. Ik kan er enorm van genieten om mensen te zien ontwikkelen. Sommige mensen vinden het heel leuk om zelf in de picture te staan, ik vind het juist leuk om mijn mensen te laten “shinen”. Dat doe ik door deels coachend aan te sturen. Ik kijk naar waar iemand zijn kracht zit en hoe je die het beste kan inzetten. Ik laat mensen vrij, waarbij ik wel een vinger aan de pols houd. Ik ben als manager ook niet bang om feedback te geven, zowel positief als opbouwend. Als er iets beter kan vind ik het geen probleem om dat bespreekbaar te maken.

Wat zou je, met de kennis van nu, als advies geven aan je jongere zelf?

Wees niet bang om een keuze te maken en daarvan te leren. Zie spijt nooit als spijt. “You either succeed or you learn”. Mensen kunnen zo lang twijfelen soms en ik zou zeggen: spring eens in het diepe. En als je niet succesvol bent, leer ervan en move on. Ik ken geen spijt: als ik een keuze maak heb ik erover nagedacht, en dan kan ik later wel denken dat het geen goede keuze was. So be it, dan leer ik ervan.

Ben jij een Finance professional en wil jij ook met ons in gesprek over de ontwikkeling van Finance talent? Of ben jij afgestudeerd binnen Finance en op zoek naar een kickstart van je carrière? Neem dan contact op met Juriën Buitendijk of Eva Bindels.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière