Blog

Ontdek je persoonlijke krachten en valkuilen tijdens het Yacht traineeship

Author Image

Tessa Borst

Legal Trainee Yacht

04 december 2019

Header image

Nadat ik mijn master Opsporingscriminologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam had afgerond, stond ik aan het begin van mijn carrière. Net als veel mensen van mijn generatie, was ook ik bezig met de belangrijke vraag: wat wil ik? Nadat een vriendin mij vertelde over het Yacht traineeship werd ik super enthousiast.

Wat wil ik?

Het Yacht traineeship is voor mij de ideale mogelijkheid om erachter te komen wat voor een bedrijfscultuur bij mij past, wat ik inhoudelijk leuk of misschien wel minder leuk vind en wat mijn persoonlijke krachten en valkuilen zijn.

Het bestrijden van financieel economische criminaliteit

Afgelopen jaar heb ik de functie van Customer Due Dilligence (CDD) analist mogen vervullen bij de ING op de afdeling Know Your Customers (KYC). Doordat de ING een agile manier van denken, werken en organiseren hanteert, heb ik geleerd hoe het is om in een zelfsturend en multidisciplinair team te werken. Een leerzame en effectieve manier van werken!

Als CDD-analist deed ik onderzoek naar financieel economische criminaliteit. Hierbij was ik onder andere verantwoordelijk voor het doen van onderzoek naar klanten, zoals hoe de bedrijfsstructuur eruitziet en wat de bedrijfsactiviteiten zijn. Ook analyseerde ik transacties om te kijken of klanten zich mogelijk schuldig maken aan bijvoorbeeld witwassen of terrorismefinanciering: ‘’follow the money’’. Uiteindelijk stelde ik een onderzoeksverslag op en beoordeelde ik het potentiële risico dat een klant voor de ING vormt. Tijdens deze opdracht ben ik erachter gekomen dat ik afwisseling in een functie erg belangrijk vind en dat ik veel energie krijg om met andere mensen samen te werken. Inzichten die ik heb gebruikt in mijn zoektocht naar een tweede opdracht. Na een leerzaam jaar ga ik in mijn tweede jaar een verdiepende opdracht doen bij de ABN AMRO op de afdeling Security & Integrity Management. Tijdens deze opdracht ga ik mij als preventieadviseur bezighouden met het identificeren en mitigeren van criminaliteitsrisico’s en dreigingen. Een mooie nieuwe uitdaging!

Focus op je persoonlijke ontwikkeling

Niet alleen ontwikkel je je tijdens de traineeship op professioneel gebied door bij verschillende opdrachtgevers te werken. Ook ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens trainingsdagen hou je je bezig met onderwerpen zoals effectiviteit, communicatie, energie en co-creatie. Deze trainingen leren je om bewuster te worden over jezelf. Afgelopen weekend ben ik samen met 11 mede-trainees op doelenweekend geweest waarbij wij concrete persoonlijke doelen voor onszelf hebben opgesteld. Verder word je in het traineeship begeleid door een persoonlijke (loopbaan)coach die je helpt met vragen zoals: loop je ergens tegenaan, waar ben je naar op zoek en wat wil je bereiken? Ook heb je om de paar weken een interventiemiddag met mede-trainees. Tijdens deze interventie ga jij samen met andere trainees in gesprek over hun werkzaamheden en help je elkaar bij (complexe) problemen op de werkvloer.

Terugblik

Na een jaar het Legal & Compliance traineeship van Yacht te hebben gevolgd, heb ik veel belangrijke inzichten opgedaan. Inzichten waar ik de rest van mijn traineeship en verdere carrière zeker wat aan heb.

Wil jij net als Tessa het verschil maken in Legal & Compliance?Lees meer over Yacht trainees

Gerelateerde artikelen & blogs

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière