Blog

Sandra van Eijk: Zorg dat je écht gezien wordt en opvalt binnen de organisatie.

Sandra van Eijk

CFO Nationale Nederlanden (Schade & Inkomen)

28 oktober 2020

Header image

Binnen het Finance team van Yacht trainees zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om kennis te delen en ons netwerk te versterken. Om die reden zijn wij veelvuldig in gesprek met bedrijven en contactpersonen binnen het vakgebied Finance. Zo ook met Sandra van Eijk. Wij vroegen haar om terug te blikken op haar eigen carrière en naar haar kijk op de ontwikkeling van jong Finance talent.

Wilde je altijd al CFO worden?

Ik was al vrij vroeg erg ambitieus. Ik had zeker de ambitie om ooit eens eindverantwoordelijke te zijn!

Welke skills zijn er denk je nodig om deze rol te bekleden? En waarom bekleed jij deze rol?

Daar heb ik niet één antwoord op, maar mijn sterke punten zijn: betrouwbaarheid (no surprises!), de inhoud meester zijn, een sterke drive om zaken te verbeteren en een nuchtere blik.

Waar heb jij het meeste van geleerd in je carrière?

Eigenlijk van al mijn verschillende posities (+/- 25 jaar bij ING en NN). Wat ik wel heb ervaren is dat ik in de eerste 8 jaar van mijn carrière een sterke basis heb opgebouwd. Dat heeft mij in mijn verdere loopbaan enorm geholpen. Exact weten wat jouw bijdrage in het grote geheel is, dat is belangrijk.

En waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijn vorige baan waarbij ik, samen met een aantal collega’s, de NN Bank tak heb opgezet. Inmiddels is het uitgegroeid naar +/- 1000 FTE en 150 mln. winst in pakweg 6 jaar. 

Welke tips heb jij voor ambitieuze starters binnen Finance?

Een helder doel bepalen en de omgevingsfactoren zoeken die het mogelijk maken om te kunnen ontwikkelen én excelleren. Als dit niet het geval is, snel op zoek naar een plek waar wel de ruimte is om jezelf te ontplooien. Durf keuzes te maken, wees nieuwsgierig en blijf jezelf continu ontwikkelen. En: probeer in je huidige rol écht het verschil te maken! 

Met de kennis van nu: welk advies geef je aan de jongere Sandra?

Het advies dat ik aan mijzelf zou geven is: zorg dat je écht gezien wordt en opvalt binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het oppakken van een project of een presentatie geven.

Voorbeeld:  bij ING en NN waren er geregeld collega’s waar alles tot in de puntjes voor geregeld was en die, als er een mogelijkheid bestond, ook snel promotie maakten. Ik presteerde goed, maar ik werd, voor mijn gevoel, wel eens gepasseerd. Terwijl ik vond dat ik ook recht had op een eventuele promotie. Zodoende: zorg dat je écht gezien wordt!

Meer weten over Yacht Finance?

Ben jij een Finance professional en wil jij ook met ons in gesprek over de ontwikkeling van Finance talent? Of ben jij afgestudeerd binnen Finance en op zoek naar een kickstart van je carrière? Neem dan contact op met Juriën Buitendijk of Eva Bindels.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière