Blog

Impact creëer je samen

Author Image

Eleonora van Erp

Teammanager Finance sociaal domein

03 september 2018

Header image

“Het financiële landschap ziet er over tien jaar compleet anders uit.” Eleonora van Erp neemt daarom deel aan het Future Finance Change Program (FFCP) van Yacht en wil zich ontwikkelen tot de finance professional van de toekomst. Hoe bereikt zij impact? Wat doet ze om talenten van haar medewerkers naar boven te halen? En op welke manier neemt ze haar organisatie mee in nieuwe ontwikkelingen? Eleonora over finance leadership.

Mensen zelf achter het stuur zetten

Tijd en complexiteit zijn de twee assen op de ‘wall of improvement’ die Eleonora introduceerde in haar team. “Dagelijks kunnen medewerkers zelf verbeteringen op de muur plakken. Kleine, snel te realiseren acties voeren we direct door. Teamleden voelen hierdoor dat ze invloed hebben op hun eigen werk.” Mensen stimuleren, inspireren en begeleiden, zodat ze uiteindelijk zélf met de beste oplossing komen, daar gelooft Eleonora heilig in. “Iemands handje vasthouden, daar doe ik niet aan. Ik zet mensen zelf achter het stuur. Vanuit mijn deskundigheid zorg ik voor inhoud, verbinding en draagvlak. Impact creëer je samen.”

Open communicatiestijl op maat

In het FFCP leert Eleonora veel over changemanagement. “Innoveren is belangrijk voor organisaties. Het gaat niet langer om best in class, maar om mastership. Doen, geloven en inhoud geven aan waar de organisatie voor staat. Ik ben een groot voorstander van R&D, maar dan wel op z’n Googles: in complete vrijheid denken, buiten de gebaande paden en met lef. Aan de andere kant weet ik dat mensen in een organisatie ongerust en in verwarring kunnen raken van veranderingen. Dat vraagt om een open en leergierige communicatiestijl. Een waarin je bijvoorbeeld aan medewerkers vraagt: hoe zou jij het anders aanpakken? Ze komen dan zelf achter voordelen, maar ook kansen voor zichzelf en de organisatie. Dat standaardisatie bijvoorbeeld kan zorgen voor minder piekbelasting, minder fouten en meer tijd voor uitdagende verbeterprojecten. Ook benadruk ik altijd wat al wél goed gaat in een organisatie.”

Waar ik in geloof, daar sta ik voor, en ik heb dan ook het lef om geen stap opzij te doen.

Iedereen meenemen op reis

Datagedreven oplossingen, samenwerking met andere sectoren, Lean en Agile werken: als er één vakgebied in ontwikkeling is, dan is het wel finance. Eleonora: “Ik zie het als mijn taak om iedereen in de organisatie mee te nemen op reis. We stoppen bij de verschillende stations en iedereen krijgt de kans om in te stappen. En ik zorg ervoor dat iedereen binnenboord blijft.” Hoe ze dat doet? “Mijn verbale en non-verbale communicatie kloppen. Ik zeg wat ik denk en spreek me uit. Waar ik in geloof, daar sta ik voor, en ik heb dan ook het lef om geen stap opzij te doen. Hierdoor weten mensen wat ze aan me hebben. Ze kunnen op mij bouwen.” 

Kom in contact met Eleonora van Erp

 

Het Future Finance Program van YachtOntdek zelf wat het Future Finance Change Program voor jou kan betekenen!

 

 

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen