Artikel

Hoe is het om te werken als HRM-professional?

Author Image

Kirsten Bleeker

Yacht HRM-trainee

13 mei 2019

Header image

Wat is voor jou werk dat ertoe doet? Werk waar je trots op bent? Werk dat je gelukkig maakt? Vraag het aan professionals en trainees en je krijgt zeker totaal verschillende antwoorden. Lees hier het verhaal van HRM-trainee Kirsten Bleeker, global talent specialist bij Randstad.

Spanning en sensatie

‘Spanning en sensatie’, dat is letterlijk wat ik zeg wanneer er iemand naar mijn opdracht vraagt. Dan wacht ik even en voeg ‘maar écht’ toe aan mijn verhaal, met een grote glimlach op mijn gezicht. Als tweedejaars HRM-trainee werk ik momenteel als global talent specialist bij Randstad, wat inhoudt dat ik mij bezig houd met talent management van Randstad wereldwijd. Klinkt op zich wel als een serieuze zaak he? Eerlijk, zo ervaar ik het ook! Ik weet nog dat ik me echt een klein meisje in een snoepwinkel voelde de eerste weken dat ik op mijn nieuwe afdeling rondliep. Zoveel interessante onderwerpen en inspirerende mensen (door mij altijd liefdevol ‘HR bazen’ genoemd), het niveau ligt hoog! Een van de snoepjes die ik nu te pakken heb is mijn rol als global project lead van de engagement survey van Randstad. Zo’n survey waarin de tevredenheid van de medewerkers wordt gemeten, weet je wel? Anyways, daar had ik dan bijvoorbeeld deze week een update call over met alle projectleiders over de hele wereld, waar ik dus met mijn (nog niet eens) 1,5 jaar werkervaring de call  inhoudelijk had voorbereid en leidde. Daarnaast had ik vandaag bijvoorbeeld een werksessie om samen met mijn team en twee externe consultants het nieuwe Randstad leiderschapsprofiel verder vorm te geven. We hebben onze hersenen gekraakt over de vraag welke competenties de leiders van Randstad nodig hebben om succesvol te zijn. Mijn HR-hart gaat echt sneller kloppen van alle gave dingen waar ik mee bezig mag zijn!

En jij denkt dat je jezelf kent?

Het meeste leer ik natuurlijk op mijn huidige opdracht maar een welkome aanvulling hierop zijn de trainingen die Yacht trainees aanbiedt in de #schoolofwork. Zowel werk als privé zijn deze, als zeg ik het zelf, zeer toepasbaar. Ik kom net terug van het doelenweekend, de kick-off van mijn tweede jaar van het Yacht traineeshop. Je zit dan samen met je mede trainees voor twee dagen inclusief overnachting in een pressure cooker met jezelf als stralend middelpunt. Wanneer neem je nou de tijd om full focus over jezelf, je persoonlijkheden, je waardes na te denken? Niet dus. Ik kwam er tijdens dat weekend achter dat één van de waardes die ik heel belangrijk vind, mij soms best wel in de weg zit. Waar ik altijd dacht dat mijn onafhankelijkheid juist een kracht was realiseerde ik me dat ik me hier soms niet te krampachtig aan vast moest houden en het me veel brengt als ik ook eens om hulp vraag. Ik snap nu waarom mensen zich sneller ontwikkelen als ze letterlijk in het diepe gegooid worden; je moet je gedrag wel aanpassen om je hoofd boven water te houden! Kortom, dit weekend gaat me nog heel lang bij blijven.

Over ongeveer een jaar

Dan landt er een brief op mijn deurmat die ik tijdens het doelenweekend aan mezelf geschreven heb. In die brief staan een aantal doelen die ik wil bereiken in 2019. Voorlopig lig ik goed op koers en is het heel gek om te realiseren dat ik eigenlijk zo via Yacht trainees in mijn opdracht ben gerold en nu al zoveel kansen heb gekregen om mijzelf te ontwikkelen!

Wil jij net als HRM-trainee Kirsten carrière maken bij topwerkgevers?Check onze HRM-traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière