Artikel

HRM-trainee Elke van Gerven over haar traineeship

Author Image

Elke van Gerven

Yacht HRM-trainee

13 mei 2019

Header image

Wat is voor jou werk dat ertoe doet? Werk waar je trots op bent? Werk dat je gelukkig maakt? Vraag het aan professionals en trainees en je krijgt zeker totaal verschillende antwoorden. Lees hier het verhaal van Yacht HRM-trainee Elke van Gerven.

Ik ben Elke, 26 jaar oud en vorig jaar heb ik mijn master Business Administration afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Afgelopen februari ben ik begonnen met het HR traineeship bij Yacht, een kans voor mij om ervaring op te doen bij verschillende grote bedrijven in verschillende HR rollen. Ik zit nu bijna 3 weken “on the beach”, en dat bevalt eigenlijk heel goed. Ondanks dat ik nog geen opdracht heb, geeft het mij de mogelijkheid om via mijn netwerk met verschillende bedrijven in contact te komen en inspiratie op te doen bij HR professionals. Zo heb ik al geluncht met een product manager bij Nike, koffie gedronken met een HR-officer bij Karl Lagerfeld en geborreld met iemand van de change management afdeling van Philips. Ook ben ik bij een aantal trainees langs geweest, iets wat ik heel leuk vind, omdat je zo een beeld krijgt van wat andere trainees doen en het geeft je de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Ik heb tot nu toe al trainees bezocht bij Geldmaat, KLM, Vodafone Ziggo, Pfizer, Randstad, Tempo-Team en EPCOR. Het is leuk en leerzaam om te horen hoe andere trainees het op hun opdracht hebben, en het helpt mij ook om erachter te komen wat ik graag in een eerste opdracht zou willen. Op het YACHT kantoor hangt een hele leuke sfeer en het is fijn dat ik deze weken de kans heb om iedereen te leren kennen. Ook leer ik hoe ik mijn netwerk het beste kan gebruiken en uitbreiden, iets wat voor de rest van mijn carrière waardevol zal zijn.

Wil jij net als Elke het verschil maken bij opdrachtgevers in het vakgebied HRM?

Ontdek de kracht van ons netwerk

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Kom naar een van onze Business Courses Banner

Kom naar een van onze Business Courses

Ontdek de mogelijkheden van het Yacht traineeship tijdens de Business Course. En maak kennis met de trainees, onze talent consultants en de #schoolofwork.

Meld je nu aan