Blog

Eerlijk tegen jezelf zijn over je kwaliteiten

Author Image

Meine Jongedijk

Business accountant

07 juni 2018

Header image

Als lid van de Advisory Board Finance bij Yacht signaleert interim professional Meine Jongedijk trends, marktontwikkelingen en ideeën op het gebied van Finance. In dat kader was hij een van de personen die input leverde voor de inhoud van het Future Finance Change Program (FFCP). “Je ziet steeds verdergaande standaardisatie, automatisering en robotisering. De gemiddelde financial krijgt hierdoor een meer adviserende rol. Soft skills, waaronder zelfkennis en authenticiteit, worden daardoor veel belangrijker.”

Zelfkennis

Voor Meine voelt het als een heel natuurlijke ontwikkeling. “Ik wil graag futureproof zijn, me continu blijven ontwikkelen en echt iets toevoegen voor mijn opdrachtgevers. Zelfkennis is daarbij onmisbaar. Voor mij betekent dit bewust met mezelf bezig zijn, weten wat mijn sterke punten zijn en hoe ik daarmee van toegevoegde waarde kan zijn voor mijn opdrachtgever. Tijdens trainingen en gesprekken met mijn coach van het FFCP krijg ik meer inzicht over hoe ik denk en doe door objectief naar binnen te kijken. Zelfkennis betekent voor mij weten wat mij motiveert als interim professional, maar ook leren van mijn eigen fouten.”

Zelfkennis is voor mij bewust met mezelf bezig zijn, weten wat mijn sterke punten zijn en hoe ik daarmee van toegevoegde waarde kan zijn voor mijn opdrachtgever.

Contextafhankelijk

“Hoe je reageert op een situatie is niet alleen afhankelijk van je eigen sterke punten en zwakheden. Het heeft ook te maken met wie je tegenover je hebt en met de context. Tijdens mijn vorige opdracht bij de gemeente Groningen was ik werkzaam in het Sociaal Domein. Er was daar sprake van een andere dynamiek dan bij mijn huidige opdrachtgever FrieslandCampina. Maatschappelijke en politieke ontwikkelingen speelden bij de gemeente een grotere rol. Dat vroeg van mij sterke communicatieve vaardigheden, een proactieve houding en organisatiesensitiviteit”, vertelt Meine. Het leidde ertoe dat hij voor de gemeente in afstemming met stakeholders een verantwoordingsprotocol voor zorgaanbieders ontwikkelde en gastspreker was op de Activiteitendag Besluit, Begroting en Verantwoording. 

Authenticiteit als voorwaarde voor succes

Aan de andere kant is het volgens Meine belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. “Weet wat je normen en waarden zijn en houd deze altijd scherp voor ogen. Met authenticiteit kom je ver: eerlijk tegen jezelf zijn over waar je kwaliteiten liggen – en waar niet. Ik omschrijf mezelf als een flexibel, proactief iemand met een goed analytisch vermogen. Die competenties neem ik altijd met me mee.”

Kom in contact met Meine Jongedijk

 

Het Future Finance Program van YachtOntdek zelf wat het Future Finance Change Program voor jou kan betekenen!

Gerelateerde artikelen & blogs