Blog

Wat wil je later worden?

Author Image

Tom Lommers

Engineering Trainee Yacht

30 oktober 2019

Header image

Jonge kinderen krijgen tijdens het opgroeien ontelbare keren de vraag gesteld: “Wat wil je later worden?”. De antwoorden weerspiegelen de fantasie en creativiteit van de kinderen: “ik wil brandweer worden!" of “ik word astronaut!”. In de jaren die volgen vergeten we deze dromen en krijgen we andere interesses.

Je ontdekt de wereld en vindt allerlei nieuwe interesses en vakken waar je in uitblinkt. Helaas sluiten hobby’s als winkelen en bouwen met lego niet 1op1 aan bij de vacatures die we dagelijks langs zien komen op LinkedIn. Dus toen ik dezelfde vraag kreeg aan het eind van mijn studie, had ik nog steeds geen antwoord.

Een traineeship bij Yacht

Gelukkig biedt het traineeship van Yacht trainees uitkomst. Op de Beach van Yacht kom je je gelijken tegen. Je kijkt naar elkaar en ziet welke keuzes zij maken. Je leert van elkaar door te praten over de drempels die zij tegen zijn gekomen. Op de Beach kom je erachter waar je staat ten opzichte van de rest. Het blijkt dat we allemaal op zoek zijn naar de brug tussen onze interesses en een echte baan.

Via Yacht trainees kom ik in aanraking met een werkgever die mij de kans bied om mezelf te ontplooien. Ik ben niet aangenomen op een opdracht, maar op een functie. Daarin krijg ik de vrijheid om in mijn rol te groeien. Ik werk in een bedrijf waar een dienstverband van 30+ jaren niet ongebruikelijk is. In combinatie met een oog op veiligheid heerst er een behouden en ingetogen cultuur. Een andere wereld dan de Beach op het kantoor van Yacht. 

Leren met soft-skills

Met behulp van de soft-skills van het Ken&Ben programma ontdek ik hoe mijn collega’s denken en hoe we optimaal met elkaar om kunnen gaan. Belangrijker nog, ik leer hoe ik zelf denk en hoe ik mezelf gedraag. Door in de spiegel te kijken probeer ik te groeien in mijn manier van werken.

Waarom ik trainee ben geworden

Ik heb gekozen voor het traineeship om te ontdekken wat ik later wil worden. Nu gebruik ik mijn tijd bij Yacht trainees om te ontdekken: Wie ik ben, Wat ik wil en Wat ik kan. Ik vind het daarom van groot belang om de kansen die ik zie te pakken. Voor mij betekent deze kans dat ik, in de korte tijd die het traineeship duurt, graag verschillende opdrachtgevers en werkplekken wil ervaren en mijn persoonlijke ontwikkeling op die manier een unieke boost te geven.

Wil jij net als Tom het verschil maken bij opdrachtgevers in het vakgebied Engineering? Check hier de ontwikkeltracks in Engineering.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Kom naar een van onze Business Courses Banner

Kom naar een van onze Business Courses

Ontdek de mogelijkheden van het Yacht traineeship tijdens de Business Course. En maak kennis met de trainees, onze talent consultants en de #schoolofwork.

Meld je nu aan