Artikel

Jong Finance talent zorgt voor een vernieuwend perspectief

02 december 2020

Header image

Marloes Booijnk, Vice President Finance bij DSM, in gesprek met Yacht trainees Finance sales consultant Juriën Buitendijk over de toegevoegde waarde van een divers team en haar ervaring met Yacht trainees.

Kan je omschrijven waarom je op zoek was naar jong talent? 

Ik denk dat het als bedrijf altijd goed is om jong talent in je team aanwezig te hebben. Sowieso vind ik het belangrijk om een gemixt team te hebben. Toen ik startte bij DSM had ik eigenlijk een team dat bestond uit ervaren collega’s en ik wilde graag een gezonde mix creëren. Zodoende mistte ik jong talent. Dat heb je onder andere nodig voor een vernieuwend perspectief. Ook draagt het bij aan een goede werksfeer. Toen ben ik begonnen om echt aan mijn team te bouwen en op het juiste moment werd ik benaderd door Maxim en Thomas. Zo heeft dat dan moeten zijn denk ik. Zij vertelde mij over Yacht trainees. Dit concept leek mij een hele mooie manier om jong talent in huis te halen. Ik vond dat concept ontzettend goed, niet alleen voor de bedrijven maar ook voor de talenten zelf. Als je net van de universiteit af komt heb je geen idee van hoe bedrijven in elkaar zitten en dat wordt uitstekend gefaciliteerd door jullie traineeship, waarbij je wisselt van omgeving. Ik vind het concept nog steeds goed en interessant!

Welke oplossing werd er geboden? 

Ik had een aantal type functies in mijn hoofd die konden worden ingevuld door een trainee. Een meer ervaren rol en een meer junior. Yacht trainees had beide kandidaten beschikbaar. Nick is gestart op de senior rol. Joost op de meer junior rol.

Wat levert die dienstverlening op?

Het heeft opgeleverd wat ik had verwacht. De rol van Nick was een rol die op den duur een vaste rol zou worden. Ik zocht dus een ouderejaars die mogelijk kon blijven. Nick beviel perfect en heeft daarom een vast contract gekregen. Past de persoon op de rol en past de rol bij de persoon? Zo ja, dan pak je door.

Joost is gestart op de opdracht voor de meer junior persoon. De rol ontleende zich perfect voor een eerstejaars trainee waar Joost zijn geleerde kennis in de praktijk kon toepassen.

Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over?

Ik vind het contact dat we hebben heel prettig: proactief vanuit Yacht trainees. En ook de flexibiliteit die jullie bieden: jullie komen snel met mensen, goede mensen. Dat werkte voor mij goed. Snelheid, flexibiliteit en prettig in contact. 

Zou je andere organisaties aanraden om met ons samen te werken?

Zeker. Je moet wel goed kijken dat het geen rollen zijn van vijf tot tien jaar ervaring, het moeten wel echt junior rollen zijn. Maar ik vind het concept heel goed, zowel voor bedrijf als voor trainee. Het werkt beide kanten op. Zeker in het begin van de carrière van een talent is dat super waardevol. 
Ik kom uit een bedrijf waar we een eigen traineeship hadden en dan merk je hoe lastig het is om trainees aan je te binden na twee jaar en de juiste begeleiding te bieden.

Welke tip / advies wil je mij nog mee geven?

Nou, ik ben eigenlijk gewoon heel tevreden. Ik kan zo niks bedenken. Keep up the good work!

Yacht trainees

Wil jij ook weten wat jong talent jouw organisatie kan brengen? Stuur dan een e-mail naar Juriën. Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. 

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie Banner

Vind hoogopgeleid talent voor jouw organisatie

Yacht trainees gelooft in talent van futureproof (young) professionals. Wil jij deze toppers tijdens hun traineeship een strategische positie in jouw organisatie laten vervullen? Check de voordelen en neem contact met ons op.

Ga naar Yacht trainees