Blog

Denk out-of-the-box met Yacht trainees

Marlous Booijink Booijink

Vice President Finance bij DSM Food Specialties DSM Food Specialties

05 november 2020

Header image

In gesprek met Sjoerd Diemel, Sales Consultant SCM&P bij Yacht, laat Rogier de Kreek, manager Logistics bij Royal FloraHolland, weten hoe de Yacht trainees zijn kijk op leidinggeven hebben veranderd. Door de samenwerking met Yacht trainees zijn wij er bij Royal FloraHolland erachter gekomen dat 'out-of-the-box' denken ook oplevert.

Kan je omschrijven waarom je op zoek was naar jong talent? Was er een specifieke case / probleem waar onze trainees voor zijn ingezet?

Wij waren op zoek naar goede eerstelijns leidinggevenden maar we vonden het vaak moeilijk om deze rol met de juiste personen in te vullen. Via via kwam ik in contact met Yacht trainees. Na verschillende meetings waarbij het concept ons werd uitgelegd, leek Yacht een oplossing voor dit probleem te kunnen bieden. Ik werd getriggerd om ‘out of the box’ te denken en specialistisch talent in te zetten voor een algemene leidinggevende (team lead) functie als pilot. Trainees inzetten als team lead bleek uiteindelijk een schot in de roos. Het systeem werkt voor ons heel goed. Yacht zorgt ervoor dat de competentieontwikkeling van deze trainees worden versneld middels verschillende opdrachten bij verschillende talent partners. Deze kennis en ervaring namen ze mee naar Royal FloraHolland waardoor zij meer bieden dan normale ‘young professionals’.

Welke oplossing is er geboden?

Yacht trainees weet de juiste mensen te vinden. Dit is iets waar Royal Floraholland vaak zelf niet lukt. Yacht trainees snapt de vraag die er bij ons speelt. Zij kijken naar onze behoeften en weten dit te vertalen naar een juiste match op een van onze team lead rollen. In totaal hebben we nu 5 trainees op deze functie gehad waarvan er inmiddels 3 in vaste dienst zijn getreden. Hieruit blijkt het succes van deze samenwerking.

Kun je vertellen wat de samenwerking heeft opgeleverd?

In de eerste instantie werd er vaak gedacht in vaste patronen bij Royal FloraHolland. Maar door de samenwerking zijn we er achter gekomen dat ‘out of the box denken’ ook productief kan zijn. Hierdoor zijn nieuwe zaken denkbaar. Daarnaast beseffen we ons dat jonge mensen wel degelijk leiding kunnen geven. Hierdoor is het profiel van een teamlead nu ook veranderd. We kijken nu veel meer naar de potentie van een kandidaat en minder naar de eerder opgedane ervaring. Het doorlopen van het traineeship zorgt ervoor dat de trainees haar op de tanden krijgen. Hierdoor weten ze zich goed staande te houden in deze functie.

Terugkijkend op deze samenwerking, waar ben je het meest tevreden over?

Ik ervaar het contact met Yacht als zeer prettig. We hebben een open samenwerking en een echte ‘overlegcultuur’ met de consultants. Door deze prettige ervaringen hebben wij niet de behoefte om verder te zoeken naar een andere partij. Ik zou Yacht trainees om die reden ook zeker aanraden bij andere bedrijven.

Yacht trainees

Ben je net als Rogier op zoek naar jong talent dat écht wat toevoegt aan jouw afdeling? Een samenwerking met Yacht trainees kent vele voordelen. Via Yacht trainees heb je namelijk toegang tot ons netwerk van meer dan 300+ jonge futureproof talenten. Klaar om aan de slag te gaan.

Wil jij als Supply Chain trainee carrière maken bij topwerkgevers?Check onze Supply Chain Management & Procurement traineeships

Gerelateerde artikelen & blogs

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière