Blog

Enorme netwerkboost en afwisselende juridische opdrachten

Author Image

Raymond van der Heijden

Adviseur bij de Directie Openbare Orde en Veiligheid

12 januari 2017

Header image

In 2008 ontdekte ik Yacht op de tweejaarlijkse Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam. Daarvoor werkte ik al enkele jaren bij de rechtbank Amsterdam als gerechtssecretaris, maar het werd tijd voor een functie met meer zelfstandigheid. De overstap naar Yacht was een schot in de roos! Ik maakte kennis met een professioneel bedrijf, dat de arbeidsomstandigheden en de bedrijfsvoering zeer goed heeft georganiseerd. Ook met de leidinggevenden was er een goede klik. Inmiddels werk ik alweer bijna negen jaar met plezier bij Yacht.

Kijkje in verschillende juridische keukens

Door de vele uitdagende opdrachten zijn de afgelopen negen jaar omgevlogen. Zo mocht ik een kijkje nemen in de juridische keuken van verschillende interessante organisaties; instellingen voor voortgezet, hoger en universitair onderwijs, de Autoriteit Financiële Markten, het UWV, Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, de rechtbank Amsterdam en enkele gemeenten. Dit heeft mij een hoop opgeleverd. Niet alleen een brok aan kennis en kunde, maar ook een groot netwerk van professionals om ervaringen mee uit te wisselen. Het aantal connecties op mijn LinkedIn-profiel schoot pijlsnel omhoog.

Leren over openbare orde en veiligheid in eigen stad

Mijn huidige opdracht loopt bij de gemeente Amsterdam, op de directie Openbare Orde en Veiligheid. Hier behandel ik hoofdzakelijk Wob-verzoeken en sluitingen van woningen en andere gebouwen op grond van de Opiumwet en de Gemeentewet. Goede kennis van de Algemene wet bestuursrecht is daarbij zeer belangrijk. Ook heb ik me beziggehouden met gebiedsverboden voor overlastgevers. Door het werk bij de directie ben ik veel te weten gekomen over openbare orde en veiligheid in mijn eigen stad. Dat maakt juist deze opdracht zo interessant. Toch vind ik het niet erg dat het interim-werk hier op een gegeven moment ten einde loopt. Er staan dan vast weer mooie nieuwe opdrachten voor de deur.

blog Raymond van der Heijden over enorme netwerkboost en afwisselende juridische opdrachten
Blog Raymond van der Heijden

Het geheel is meer dan de som der delen

Hoe ik naar de toekomst kijk? Ik hoop en verwacht nog veel jaren met plezier opdrachten te vervullen via Yacht en mijn netwerk verder uit te bouwen. Want: hoe groter je netwerk, hoe meer kans dat er snel een nieuwe uitdaging op je pad komt. Dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor mijn collega’s van Yacht. Het is een wisselwerking. Help ik hen een keer aan een leuke opdracht, dan krijg ik wellicht de volgende keer zelf een tip van een collega of (voormalig) opdrachtgever voor een juridische klus. De uitspraak ‘het geheel is meer dan de som der delen’ is bij Yacht meer dan waar.

Over Raymond van der Heijden

Raymond van der Heijden is een ervaren jurist bestuursrecht en werkt via Yacht als adviseur bij de directie Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amsterdam. Daar houdt hij zich onder andere bezig met de behandeling van Wob-verzoeken en sluitingen van woningen en gebouwen op grond van de Opiumwet.

Gerelateerde artikelen & blogs