Blog

De interimmer in de praktijk: Doe ik nou echt wat wij beloven?

Author Image

Mark Brugel

Business Controller

17 januari 2017

Header image

Terwijl ik ’s morgens naar mijn opdrachtgever rijd, komen onze billboards me al fel schijnend tegemoet: “Welkom in ons netwerk”. De radio staat aan en al snel komen wij voorbij als de carrièreversneller, de organisatieverbeteraar met blijvend nagalmend effect, we maken het verschil en we verbinden ook nog eens. Daarbij komt nog dat we van alles van elkaar verwachten. Alles moet klantvriendelijk, goed, snel, efficiënt en blijvend zijn en het moet nog leuk blijven ook.

Als ik achterover leun en beschouwend kijk naar deze vracht vol ambities dan denk ik wel eens: Sjonge jonge, ik heb eigenlijk nogal een opdracht zeg! De grote beloftes die ik mag waarmaken vliegen me om de oren. Maar ook: hoe zie ik nou dat Yacht in de praktijk de motor is voor mijn carrièreversnelling? Deze ambitie is ook niet kinderachtig.

Beloftes maken is zo gedaan. Beloftes waarmaken is een tweede

Er is geen receptenboek beschikbaar waarmee we de ingrediënten voor een ‘blijvend effect voor uw organisatie’ of ‘het maken van het verschil in uw bedrijf’ kunnen opzoeken. Dit soort grote en voor meerdere uitleg vatbare begrippen zijn vormvrij. Als je even niet oplet, kun je er zomaar een gekunsteld sausje overheen gooien en op teveel bla bla zitten mijn opdrachtgevers niet te wachten.
De grote vraag is dus: Doe ik nou echt wat wij beloven? Wat moet ik daarvoor allemaal kunnen en doen? Maar ook: kan ik dit alles in m`n werkweek proppen en hoe wil mijn klant onze load aan ambities in de praktijk van alledag terugzien?  Een mooi klus die ik in m`n tas tussen de boterhammen iedere dag meeneem naar het werk.

blog Mark Brugel
Blog Mark Brugel

Zichtbaar zijn met kleine stappen

Wat mij helpt is om grote beloftes als Verbinden en Zorgen voor een blijvend effect zo klein mogelijk te maken. Zo worden ze voor mezelf en voor mijn collega`s tastbaar, begrijpelijk, eenvoudig en dus zichtbaar. Of ik een organisatieverbeteraar ben? Misschien, het zijn wat mij betreft ook hier de kleine stappen naar verbeteringen toe die het hem doen.
Maak ik m`n Yacht label volledig waar? Vast niet iedere werkdag, ik heb maar 8 uur. Tevredenheid bij mijn klant zit vaak in de kleine dingen en dan maar even niet de voorkeur geven aan de organisatieverbeteraar zoals we vlot uit ambiëren, dit haal ik op een ander moment wel in.

Invulling geven aan onze klantbeloften

Wel weet ik wat m`n opdrachtgever belangrijk vindt, waar ik hem aangenaam mee kan verrassen en wat bij mij past om vorm te geven aan onze klantbeloften.

Zo merk ik in de praktijk bijvoorbeeld dat het van waarde is voor mijn opdrachtgever om tussen de geijkte momenten door even binnen te lopen. We evalueren dan `vlug en lenig` het resultaat van m`n opdracht en waar dit ons past kom ik met nieuwe ideeën om meer uit de opdracht te halen. Ook wordt het gewaardeerd wanneer ik bijvoorbeeld met een voorstel kom  om mijn inspanningen te verweven met andere issues die nog op de plank liggen. Zo slaan we 2 vliegen in een klap.

Yacht alleen kan niet werken aan mijn carrièreversnelling

En over ambities gesproken nu even andersom: Is Yacht nou echt de carrièreversneller die mij op een hoger plan brengt? Wat mij betref is dit niet vanzelfsprekend. Deze vlieger gaat pas op als we dit samen doen. Ik zal daar ook  zelf actief energie in moeten stoppen door het gesprek te hebben, het pad te maken en met elkaar de invulling te bepalen. Inmiddels heb ik een sollicitatiegesprek mogen voeren om als Businesscontroller binnen een andere branche dan het bankwezen werkzaam te mogen zijn. Het is me nu helaas niet gelukt, maar er komen vast nog meer mogelijkheden.
Wij doen iedere dag dingen waarbij we de overtuiging hebben dat dit van waarde is voor onze organisatie en voor onszelf. Nu zijn er natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden en ik ben reuze benieuwd hoe jij dit ziet.

Ben jij Yacht label proof?

Hoe laat jij zien dat je Yacht label proof bent? Wat kan ik van jou leren en hoe denk jij over jouw hulp in je carrièreversnelling?

Gerelateerde artikelen & blogs