Blog

Beschikbaar voor interim opdracht

Author Image

Marc Holtdijk

Business Controller

08 juni 2017

Header image

Deze titel lees ik regelmatig op LinkedIn “Beschikbaar voor interim opdracht”. Maar hoe kom je aan zo’n opdracht die tevens interessant en uitdagend is?

Betrokkenheid bij Yacht

Bijna 9 jaar werk ik voor Yacht bij verschillende opdrachtgevers waar ik altijd nieuwe uitdagingen vind. Door je focus op de klant wil je weleens vergeten dat je werkgever Yacht is. The key is immers voor Yacht en voor mij persoonlijk, tevreden en interessante opdrachtgevers. Wel ben ik van mening door met Yacht mee te denken, vanuit mijn opgedane kennis, er meer mogelijkheden zijn om mooie opdrachten te realiseren. En laat die mooie interessante opdrachten nu de belangrijkste reden zijn om voor Yacht te werken.

Door én voor finance professiosnals

Vanuit die gedachte zet ik mij graag in voor Yacht en zit ik sinds een aantal jaren vanuit Finance in de Interne Raad van Advies (IRvA) die onder leiding staat van onze Business Development Manager Misja Bouma. De IRvA is samengesteld met interim Finance professionals uit heel Nederland waar we onze kennis en ervaringen uit het veld met elkaar delen. We komen bij uiteenlopende opdrachtgevers waar ook de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied zichtbaar zijn. Dit gebruiken wij om elkaar verder te helpen maar hier beginnen bij ons ook de ideeën die we die we binnen de IRvA bediscussiëren.
Deze ideeën moeten vervolgens lading krijgen voor onze sales consultants maar ook zeker mogelijkheden voor ons als interimmer bieden. Onderwerpen die besproken zijn bijvoorbeeld, project control, toekomst van een financial, riskmanagement, Lean, Supply Chain Finance (beyond budgetting), etc.

Blog: Beschikbaar voor interim opdracht

Nieuwste finance ontwikkelingen tastbaar

Zo hebben we omtrent project control ronde tafel bijeenkomsten met opdrachtgevers georganiseerd, White papers gepubliceerd en interne opleidingen voor ons als interimmer gefaciliteerd. Het is eervol om vanuit IRvA hier een bijdrage aan te leveren en dat het toegepast wordt door de interne Yacht organisatie.
Zo is er ook een risicomanagement scan gelanceerd voor onze opdrachtgevers om de volwassenheid van risicomanagement van uw organisatie in beeld te brengen (zie ook blog Rob van Meer), zijn we bezig met het opzetten van een opleiding “de toekomstige financial” en zijn we onlangs gestart met een game op het snijvlak van Supply Chain Finance. In deze game moet samen worden gewerkt tussen de vakgebieden Supply Chain Management en Finance om een zo hoog mogelijke return on investment te realiseren vanuit je “eigen bedrijf”. Hoe leuk is dat! Ook dit is onlangs georganiseerd met onze opdrachtgevers.

Kortom, door samen met Yacht met deze initiatieven bezig te zijn die onze zichtbaarheid bij onze opdrachtgevers vergroten verwacht ik een constante stroom van mooie en interessante opdrachten en ben ik zo min mogelijk “beschikbaar voor een interim opdracht”.

Over Marc Holtdijk

Marc Holtdijk werkt als Interim Business Controller bij Yacht. In de afgelopen 9 jaar heeft Marc vele uitdagende opdrachten bij verschillende grote opdrachtgevers uitgevoerd. Als Senior-IP begeleidt en coacht Marc een aantal Interim Professionals bij hun vak- en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ondersteunt hij de kantoororganisatie vanuit zijn vakkennis en draagt hij bij aan de ontwikkeling van het finance-vakgebied voor de landelijke Yacht organisatie.

Gerelateerde artikelen & blogs