Blog

Vrijheid, professionele ontwikkeling en iets betekenen voor anderen

Author Image

David Otto

Logistic Engineer

10 januari 2017

Header image

Na een studie Logistiek Management aan de HTS in Venlo werkte David voor verschillende opdrachtgevers, waaronder UPS en Siemens, en in verschillende logistieke functies. Van accountmanager voor een producent van zonnebranddisplays tot Industrial Engineer in de contractlogistiek. “Toen ik eind 2013 zelfverkozen tussen opdrachten zat, werd ik benaderd door een medewerker van Yacht die mijn cv had gespot. Interimwerk spreekt mij aan, want ik wil mij niet committeren aan één werkgever. De vrijheid om steeds over te stappen naar nieuwe opdrachtgevers, zonder contractonderhandelingen, vind ik fijn. Yacht faciliteert dat.”

Ik zie veel verschillende organisaties van binnen ''Doordat ik interimwerk doe, zie ik veel organisaties van binnen. Via Yacht kon ik als Materiaal Planner aan de slag bij Grolsch en daar kwam ik in een zeer professionele omgeving. Dat proef je aan alles: strak geregisseerd, veel jonge collega’s van de universiteit met innovatieve ideeën of medewerkers met veel ervaring. Bij FrieslandCampina is dat ook zo. Collega’s hebben allemaal een andere achtergrond en specialistische kennis. Hierdoor ontwikkel ik mijzelf ook weer.'' 
Als merkambassadeur bevorder ik de zichtbaarheid van Yacht én die van mezelf als professional in de markt Ook van andere Yacht-professionals leert David veel. “Ik heb regelmatig contact met mede-interimmers, zowel privé als zakelijk. Het is interessant om te horen met welke opdrachten zij bezig zijn. Tijdens mijn eerste jaar nam ik deel aan het Yacht Talent Program. Hier werd ik samen met andere professionals een jaar lang begeleid in het ontwikkelen van mijn competenties. Ik heb geleerd om mij bewust te zijn van hoe ik overkom en om te reflecteren. Competenties waarvan ik nu nog steeds profijt heb.” Sinds 2015 is David bovendien merkambassadeur van Yacht op social media. “Ik was altijd al heel actief op LinkedIn en Facebook. Nu volg ik Yacht, schrijf ik over mijn ervaringen bij de Voedselbank en deel ik artikelen die ik interessant vind, blogs en posts van collega’s die bijvoorbeeld werken bij KLM of Defensie. Dat is goed voor de zichtbaarheid van Yacht én voor mijn eigen zichtbaarheid in de markt.”

blog David Otto
Blog David Otto

Yacht maakt het voor mij mogelijk om vrijwilligerswerk te doen Of de merkambassadeur trots op zijn werk is? “Trots, dat ben ik niet zo snel. Wel wil ik in mijn werk graag wat betekenen voor anderen. Daarom ben ik blij dat ik bij Yacht vijf dagen per jaar kan opnemen om vrijwilligerswerk te doen. Zo kwam ik bij de Voedselbank terecht. In de toekomst wil ik graag in een logistieke functie aan de slag bij een internationale hulporganisatie. Op dit moment oriënteer ik me op een interimopdracht in een ontwikkelingsland, via VSO, een partner van Randstad Groep. Het liefst ga ik daarvoor eind 2017 of voorjaar 2018 naar Afrika. Daar ben ik nog nooit geweest, maar het lijkt mij een geweldig continent.”

Over DAvid Otto

David Otto is Interim Professional bij Yacht, vakgebied Supply Chain Management, en gedetacheerd als Business Consultant SAP bij FrieslandCampina. Hier zorgt hij er samen met collega’s voor dat twintig kaasfabrieken kunnen gaan draaien op de nieuwe SAP-software. Daarnaast kreeg hij via Yacht de kans om als logistiek vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Voedselbank in Oldenzaal en Enschede.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen