Blog

Uitdaging gezocht en gevonden

Author Image

Sander Tromp

Interim professional

09 januari 2017

Header image

“Na de HTS Werktuigbouwkunde en een studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, kwam ik in dienst bij een bedrijf in Twente. Op de een of andere manier liep ik daar na een paar jaar vast. Veel dingen konden beter of sneller in mijn ogen. Bovendien wilde ik graag dichter bij Noord-Holland wonen en werken; daar waar mijn roots liggen. Zo kwam ik in Utrecht terecht. Op aanraden van een oud-collega, die interim professional bij Yacht was, ben ik naar een carrière-avond van Yacht gegaan. Daar ontmoette ik nieuwe mensen en de manier van werken beviel mij wel. Veel verschillende opdrachten en ervaringen, en vooral ook veel collega’s met een eigen visie. Zij helpen mij nu om met een frisse blik naar mijn eigen keuzes te kijken.”

Werken op het snijvlak van SCM&P engineering

“Hoewel ik Werktuigbouwkunde heb gestudeerd, ben ik altijd meer geïnteresseerd geweest in de processen achter de techniek. Het liefst werk ik op het snijvlak van engineering en SCM&P. Daarom ben ik op de afdeling Ordermanagement bij Tata Steel helemaal op mijn plek. Hier bekijk ik processen en analyseer hoe deze efficiënter kunnen. Maar het wordt pas écht interessant als de veranderingen daadwerkelijk doorgevoerd worden.”

Medewerkers meenemen in je visie

“Je kunt nog zo hard roepen dat processen efficiënter kunnen, uiteindelijk zijn veranderingen pas succesvol als er draagvlak voor is. Veranderen gaat nooit zonder slag of stoot. Door op verschillende niveaus mensen te verbinden en te beïnvloeden kan ik mijn ideeën overbrengen. De ene keer op de werkvloer, de andere keer binnen het management. Als je iedereen mee kunt nemen in je visie … dat geeft mij voldoening.”

50 uur per week werken? Geen probleem!

“Ik vind het fijn om een uitdaging te hebben in mijn werk. Als dat betekent dat ik vijftig uur per week werk en altijd tijd te kort kom, is dat voor mij geen enkel probleem. Liever dat dan veertig uur zonder uitdagingen of groeimogelijkheden. Daarom vind ik het ook leuk om naast mijn werk binnen Yacht actief te zijn.”

Sander Tromp over uitdaging gezocht en gevonden
Blog Sander Tromp

Vakkennis delen houdt je scherp

“Bij Yacht Utrecht zit ik in twee SCM&P-expertisegroepen. Ik neem deel aan de groep Sales en Operations Planning en ben sinds kort voorzitter van Strategisch Voorraadbeheer. Deze expertisegroepen zijn een goede manier om verbreding en verdieping te vinden binnen mijn vakgebied. Eens in de zoveel tijd organiseren we kennisevents, waarin we vakkennis delen met geïnteresseerden. Dit houdt je scherp.”

Yacht helpt mij mijn doel te verwezenlijken

“Uiteindelijk wil ik een leidinggevende rol in productiebeheersing of procesverbetering in de maakindustrie. Yacht is een middel om mijn doel te verwezenlijken. Alle ervaring die ik nu opdoe in interimopdrachten neem ik mee. Genoeg vrienden van mij zijn blijven plakken bij hun eerste opdracht en daar in vaste dienst gegaan. Ik ben niet zo op zoek naar zekerheid. De afwisseling tussen verschillende werkgevers en opdrachten spreekt mij juist aan.”

Werken als interimprofessional verruimt mijn blikveld

“Toen ik wegging bij het bedrijf in Twente dacht ik dat het gras bij de buren groener was. Inmiddels heb ik via Yacht bij drie verschillende bedrijven gewerkt en is mijn blikveld sterk verruimd. Nu denk ik wel eens: dat deden ze het bij mijn eerste werkgever eigenlijk best wel slim… Dat is toch grappig? Ik ging weg omdat ik het gevoel had dat ik meer dingen wilde zien. Nu ik andere bedrijven van binnen heb gezien, realiseer ik me dat het daar zo slecht nog niet was. Alleen dat al is onbetaalbaar.”

Over Sander Tromp

Sander Tromp is werkzaam als Yacht-interim professional bij de Maintenance Services van Tata Steel. Sinds enkele weken werkt hij hier op de afdeling Ordermanagement. Zijn grootste uitdaging? Het verbeteren van de processen op het snijvlak van Supply Chain Management en Procurement (SCM&P) en Engineering.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen