Blog

Workshop regelen bij Yacht: Succesvol zijn door agile te werken

Author Image

Christiaan de Jong

Projectmanagement Officer

28 februari 2017

Header image

Deze maand was er een interessante workshop in het kader van Agile op het Yacht kantoor in Utrecht. De aftrap uit een reeks van drie ging over het thema 'Altijd Agile als Individu'. John Hermarij, spreker en agile-trainer, nam ons mee.

Interactief en samenwerken

De workshop was zeer interactief. Er werd gekeken naar manieren om individueel meer wendbaar te worden en welke belemmeringen hierbij kunnen ontstaan. Met de suggesties van John gingen we ter plekke samenwerken en ontstonden er ideeën voor businessmodellen welke gepresenteerd werden door een aantal deelnemers. John noemt dit ook wel een zogenaamde ‘entrepren-aton’, uit de combinatie van ‘entrepreneur’ en ‘marathon’, iets waar hij in de toekomst meer mee gaat doen. Tot slot was het tijd voor een borrel. Kortom, het was een leuke avond vol inspiratie.

Belangrijkste learnings

Blijven aanpassen aan de omgeving zorgt ervoor dat zowel anderen als jij succesvol worden en blijven. Het is daarbij cruciaal vertrouwen te geven (en minder te controleren). We hebben geleerd om individueel te onderkennen wie je bent, wat je kan bieden en wie je kent. In de groep kwamen er vanzelf gesprekken en mensen op je pad die je kunnen steunen in jouw plan of een idee van iemand anders.

Blog Christiaan

Interesse voor het vak

De workshop was een initiatief van IPMA Youngcrew. Vorig jaar ben ik uit interesse voor het vak projectmanagement in contact gekomen met IPMA Youngcrew Nederland. IPMA Youngcrew is een (Europese) club jonge mensen werkzaam in vele branches geïnteresseerd in projectmanagement en alle ontwikkelingen rondom dit thema. Er worden regelmatig interessante events georganiseerd en deelname is gratis.

Netwerken

Het uitwisselen van ervaringen met vakgenoten uit andere branches vind ik interessant en zo ontstond bij mij het idee om dit event bij Yacht te organiseren. Bij Yacht staat netwerken centraal en daarom wilde Yacht deze workshop graag faciliteren. In nauw overleg met mijn consultant en IPMA Youngcrew vonden we een datum en konden we verdere voorbereidingen treffen zoals heel veel pizza’s bestellen.

Ik vond het erg leuk om bij te dragen aan deze workshop en kijk al weer uit naar het volgende deel. Het onderwerp van de volgende ‘sprint’ wordt momenteel uitgedacht en zal tijdig aangekondigd worden, evenals de locatie. 

Meld je aan voor het volgende event en word lid

Over Christiaan de Jong

Christiaan de Jong is een interim professional voor Yacht. Hij heeft ruime werkervaring op gebied van projecten, gecertificeerd in Scrum, IPMA, P3O en Prince2 en heeft gewerkt voor opdrachtgevers zoals NS, FrieslandCampina en Ziggo. Christiaan werkt graag binnen een informele werksfeer waarin resultaatgericht wordt gewerkt.

Gerelateerde artikelen & blogs