Blog

“Bijzondere meet & greet met goed advies als resultaat”

Author Image

Mark van Zuijlen

25 augustus 2016

Header image

Met mijn thesis over de effecten van mobiele banners op offline sales won ik de Dutch Marketing Thesis Award. Dat was geweldig! Innovatie is mijn drijfveer. Daarmee kun je het verschil maken. Daarom zoek ik als online campagnemanager altijd naar de ideale mix tussen verschillende online platformen. Die kan voor iedere klant anders zijn.

Meet & greet met een hockeykampioen

Onderdeel van de prijs voor mijn winnende scriptie was een meet & greet met Wieke Dijkstra. In eerste instantie had ik geen idee wie ze was, dus ik heb even gegoogeld. Snel kwam ik erachter dat Wieke ex-Olympisch, -Europees en -wereldkampioen hockey én operationeel manager bij Yacht Trainees is. Hockeyfan ben ik niet, maar ik vond het wel bijzonder dat ik haar mocht ontmoeten.

Management Drives-model

Voor de meet & greet had ik een vragenlijst ingevuld, toegespitst op het Management Drives-model. Tijdens de ontmoeting zouden we het resultaat - een kleurenprofiel - gaan bespreken. Hiermee zou ik meer te weten komen over mijn drijfveren, allergieën en gedrag. Eerlijk gezegd ben ik normaal gesproken vrij sceptisch ten aanzien van dit soort modellen. Vaak krijg je enorm veel informatie en een behoorlijk gedetailleerd profiel, en dat slechts op basis van enkele vragen.

Toegankelijk

Op maandag 25 juli was het dan zo ver: de meet & greet met Wieke. Het viel me op dat ze ondanks al haar behaalde successen erg toegankelijk is. Het gesprek kwam vlotjes op gang en van enige ongemakkelijkheid was absoluut geen sprake. We hadden het over uiteenlopende dingen; hockey natuurlijk, maar ook over hoe belangrijk familie en vrienden voor je zijn en onze profielen in het Management Drives-model.

Herkenbaar

Ik moet toegeven: het profiel dat er bij mij uit rolde, klopte behoorlijk goed. Verwonderlijk en intrigerend hoeveel de antwoorden op enkele meerkeuzevragen over je kunnen zeggen. Wat ik vooral herkende, was hoe mensen met mijn ‘rode’ profiel handelen onder druk: jezelf afsluiten, vol gas ertegenaan, muziek aan en geen aandacht voor andere dingen.

Groener profiel

Wieke heeft een heel ander profiel, veel groener. Ze is meer gericht op mensen en vraagt naar de mening van anderen. Zo vertelde ze dat ze, als ze van vakantie terugkomt, de eerste ochtend geen meetings inplant. Eerst moeten er vakantieverhalen uitgewisseld worden. Bij mij is dat het tegenovergestelde. Ik ga er dan juist meteen volle bak tegenaan om alle achterstand in te halen.

Interessante ervaring

Af en toe even uitzoomen. Dat is het belangrijkste advies dat Wieke mij gaf. Kijk van een afstand of datgene waar je je nu helemaal op stort wel het belangrijkste is wat er op dat moment moet gebeuren. Of zijn er ook nog andere dingen die je aandacht verdienen? Sinds de meet & greet sta ik hier vaker bij stil. Hoewel … voor de dagen na mijn vakantie staan er alweer allerlei meetings ingepland. Maar ik weet zeker dat deze interessante en positieve ervaring me verder helpt in mijn onlinemarketingcarrière.”

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen