Blog

Wat is Most Dev?

Author Image

Kay van Raak

Community Manager

23 maart 2017

Header image

Most Dev is een community binnen Yacht voor software engineers. De community bestaat uit Software Engineers op het gebied van back- en front-end. Most Dev biedt meer dan een netwerk van uitdagende opdrachten en richt zich op de carrière versnelling van developers, het delen van vakkennis en persoonlijke ontwikkeling. Naast ‘Tech talks’, workshops, pizza sessies en deelname aan hackathons worden er ook regelmatig fun meetings georganiseerd zoals borrels, concerten, karten en BBQ’s. Michiel Valk, Directeur Yacht IT: “Veel bedrijven zetten in op de transformatie naar ‘digital’ en vormen nieuwe teams. Daar horen ook nieuwe profielen bij. Een goede IT-er beschikt niet alleen over vakkennis. Analytisch denkvermogen, aanpassingsvermogen en creativiteit zijn minstens zo belangrijk.

Waar staat Most Dev voor?

Met de Most Dev community willen we de ontwikkeling van onze developers stimuleren en willen we het community-gevoel voor developers binnen heel Yacht creëren. Zo worden er bijvoorbeeld ‘Tech Talks’ georganiseerd bij Randstad IT. Bij deze bijeenkomsten vertelt een IT’er over een nieuwe ontwikkeling in de technische wereld, zoals een innovatieve, hippe tool die ontwikkeld is. Of iemand die heel bedreven is met een bepaalde tool en zijn kennis met de rest deelt. De developers van Most Dev, die allemaal een opdracht uitvoeren bij een andere klant, komen naar zo’n Talk toe en wordt er veel kennis met elkaar gedeeld. Daarbij is natuurlijk leuk om elkaar even te zien, en even met elkaar te lunchen. Met de Most Dev community bezoeken we ook congressen en IT-evenementen. Daarnaast organiseren we ‘pizza-sessies’. Bij deze sessies geeft een van de Most Dev professionals inzicht over een werkwijze of een tool. Het doel hiervan is kennis delen en de discussie onderling op gang brengen.

Ook op sociaal vlak probeert Most Dev van toegevoegde waarde te zijn. We streven er naar om één keer per kwartaal iets leuks te doen. Zo zijn we onlangs nog naar Guus Meeuwis geweest met de hele Most Dev crew. Doordat Randstad hoofdsponsor is van de Ziggodome ontvingen we kaarten voor de Member lounge. Daar hebben we een mooie avond gehad met z’n allen.

Uit welke mensen bestaat Most Dev?

Most Dev is afgelopen jaar begonnen en we willen het komende jaar hard groeien in heel Nederland. Momenteel hebben we in Amsterdam zeven developers die onderdeel zijn van de Most Dev community. De community bestaat uit een aantal zeer ervaren developers en een aantal jonge nieuwkomers. Deze nieuwkomers komen veelal uit ‘Make IT Work’. Dit is een initiatief in Amsterdam. Het is een omscholingstraject waarbij het mogelijk is voor mensen met een afgeronde wo-master, zonder IT achtergrond, zich te laten omscholen tot IT professional. Yacht zoekt voor deze omgeschoolde professionals opdrachten als Junior Developer bij opdrachtgevers. Deze omgeschoolde IT-ers kunnen direct deel uitmaken van Most Dev.

Most Dev

Bottom line van Most Dev

Ondanks dat iedereen op andere locaties zit, en Yacht een grote organisatie is, is Most Dev een club waar gedreven developers elkaar inspireren. Zowel op kennisgebied, als ver daarbuiten. 

Naar wie is Most Dev op zoek?

Most Dev is op zoek naar developers in Java tot aan .Net en Mobile Developers (Android, IOS). Van beginnende IT’ers tot aan zeer ervaren developers. Most Dev is op zoek naar gedreven IT’ers die passie hebben voor het vak en dit graag willen delen.

Gerelateerde artikelen & blogs

Most Dev community Banner

Most Dev community

Je netwerk vergroten, uitdagende opdrachten uitvoeren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De Most Dev community biedt het jou!

Sluit je aan bij Most Dev