Blog

“Mijn netwerk is uitgebreid … en hoe!”

Author Image

Jorden van Foreest

23 augustus 2016

Header image

Als je met iemand een meet & greet zou mogen hebben, met wie zou dat dan zijn? Best een lastige vraag als je er niet op voorbereid bent. Hij maakte deel uit van Yachts enquête rondom de campagne ‘Welkom in ons netwerk’. Ik stond op het punt om te solliciteren naar een strategische functie bij Yacht, was daarvoor de website van Yacht aan het bekijken en kwam zo uit bij die enquête. Direct maar even invullen, dacht ik.

IT en HR

Hoewel ik de vraag verrassend vond, had ik mijn antwoord snel paraat. Als IT’er met een passie voor HR, was ik erg benieuwd hoe KPN, een oud-staatsbedrijf met een enorme historie, het op de arbeidsmarkt opneemt tegen de Apples en Googles van deze wereld. Bedrijven die stuk voor stuk veel hipper zijn. Daarover wilde ik weleens in gesprek met iemand van KPN. En als ik dan toch mag kiezen, dan doe maar gelijk met de CEO, Eelco Blok.

Ontspannen ontmoeting

Ik was de enquête alweer vergeten toen Yacht mij belde met het nieuws dat ik de meet & greet met Eelco Blok gewonnen had. Een geweldige verrassing. Op 16 augustus was het zover. Ik had er erg naar uitgekeken en kan achteraf zeggen dat het nog veel leuker was dan ik had verwacht. Het gesprek verliep heel soepel; we hebben het zelfs over privézaken gehad. Over hoe het is om puberende kinderen te hebben bijvoorbeeld, maar ook over de zesjescultuur in Nederland.

blog Jorden van Foreest

Spot aan de horizon

Natuurlijk spraken we ook uitvoerig over KPN en zijn inspanningen om de juiste medewerkers te boeien en binden. Drie speerpunten staan daarbij centraal. Het eerste is het creëren van een gezamenlijke spot aan de horizon. Voor KPN is dit klantloyaliteit, uitgedrukt in de Net Promotor Score. Het tweede speerpunt is maatschappelijke betrokkenheid, omdat dit zorgt voor meer verbondenheid bij medewerkers. Tot slot gaat er veel aandacht uit naar sociale samenhang op het werk. Het moet vooral ook leuk zijn om ergens te werken.

Benaderbaar

Eelco Blok is voor mij bovenal een heel relaxte en benaderbare man gebleken. Je denkt zelf al snel dat hij dit soort gesprekken puur plichtmatig voert, maar hij verzekerde mij dat dit niet zo is. In zijn ogen moet je jezelf dwingen om uit ieder gesprek dat je voert, met wie het ook is, het maximale te halen. Dat vind ik een mooie doelstelling.

Goed gevoel

Zelf voelde ik me vooral heel sterk na dit gesprek. Je hebt toch een van de captains of industry gesproken. Op de een of andere manier krijg je daar een boost van. Mijn vrienden belden me naderhand ook allemaal om te horen hoe het gesprek was verlopen. Heel gaaf. Voor de baan via Yacht ben ik het toen niet geworden, maar mijn netwerk is wel uitgebreid, en hoe!”

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen