Blog

'Ontzettend veel geleerd in de eerste weken van Most Dev'

Author Image

Nathan van Nispen

Full-stack developer

19 december 2017

Header image

De eerste zes weken van het Most Dev Talent Program zijn achter de rug! Samen met zeven andere jongeren ben ik in oktober gestart met dit traject van Yacht, dat ons klaarstoomt voor een carrière als Software Developer. En dit is nog maar het begin, want na deze fulltime cursus volgen het komende jaar nog zes modules van acht weken.

Beginnen bij de basis

Wat kan ik verwachten van het traject? En van de groep? Dat zijn vragen die ik mezelf vooraf stel. Op de eerste trainingsdag blijkt dat we allemaal een verschillende achtergrond hebben. Ik heb zelf een opleiding informatica gevolgd, terwijl anderen afgestudeerd zijn in bijvoorbeeld radiologie, sport of forensisch onderzoek. Om iedereen op hetzelfde niveau te krijgen, starten we bij het begin, met Java en programmeren. Al snel komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals databases, testing en Spring Boot. Resultaat: een goede basis voor iedereen die als programmeur aan de slag wil. 

Zelf onderwerpen aandragen

Naast de vaste onderdelen die deze weken op het programma staan, is er ook voldoende ruimte voor eigen inbreng. Zelf wil ik bijvoorbeeld graag meer weten over Docker. Deze nieuwe techniek, eigenlijk een opensource-raamwerk, zorgt ervoor dat applicaties eenvoudig te installeren zijn. Normaal gesproken moet je eerst een installer downloaden, vervolgens de applicatie zelf installeren, een account toevoegen en dan is het maar afwachten of het werkt. Met Docker gaat dit allemaal automatisch. Een mooie techniek die mij in de toekomst nog van pas komt, verwacht ik. 

Bouwen aan een applicatie

De geleerde theorie brengen we tijdens de training gelijk in de praktijk. Bijna dagelijks werken we aan een casus. Voor een fictief hotel bouwen we een applicatie voor het beheren van de kamerverhuur. Dat begint klein met het structureren van de data, daarna bouwen we er logica in en een database. En uiteindelijk ook een stuk front-end, zodat we daadwerkelijk een draaiende applicatie zien. Werken doen we via Scrum. Zo leren we gelijk wat nodig is voor een goede samenwerking binnen een project.

Ontwikkelen tot allround developer

Hoewel we nog maar net zijn begonnen, heb ik nu al ontzettend veel geleerd. We hebben een geweldige groep en ik kijk ontzettend uit naar de rest van het traject. Waarom ik meedoe? Ik wil mijn skills verder ontwikkelen en echt allround worden. Met mijn opleiding kan ik alle kanten op, maar ik weet nog niet precies welk onderdeel ik het meest interessant vindt. Bij Yacht krijg ik de kans om in korte tijd veel te leren, bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen en ervaring op te doen. 

Nathan van Nispen is bezig met zijn eerste opdracht voor Yacht. Als full-stack developer werkt hij bij Aegon aan de inzet van kunstmatige intelligentie bij het automatisch verwerken van documenten. Samen met zeven andere junior developers is hij begin oktober gestart met het Most Dev Talent Program dat IT-talenten een vliegende carrièrestart biedt.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen

Most Dev community Banner

Most Dev community

Je netwerk vergroten, uitdagende opdrachten uitvoeren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. De Most Dev community biedt het jou!

Sluit je aan bij Most Dev