Blog

Twaalf topideeën om cybercrime tegen te gaan

Author Image

Sophie Nagtegaal

Recruitment Consultant IT

13 oktober 2017

Header image

Nederland is een van de meest gedigitaliseerde landen ter wereld. En hoe sneller de digitalisering, hoe sterker de toename van cybercrime. Logisch dat cybersecurity op dit moment een hot item is, zowel bij organisaties als bij professionals. Daarom organiseren Yacht en het Financieel Dagblad The Challenge IT, hét businessevent voor IT’ers en het bedrijfsleven. Maandag 16 oktober is de voorronde. Hier pitchen twaalf IT-professionals aan een vakjury hun idee om Nederland cybercrime-proof te maken.

Over The Challenge IT

Vanuit Yacht zien we de laatste jaren een enorme stijging in de vraag naar IT-professionals op het gebied van cybersecurity. Tegelijkertijd is cybersecurity een gewilde specialisatie onder de IT’ers uit ons netwerk. Met The Challenge IT brengen we vakspecialisten en de business bij elkaar. Het draait allemaal om één vraagstuk: hoe maken we van Nederland het veiligste land om digitaal te werken en leven? We vroegen onze professionals om hun idee hiervoor op één A4 in te zenden. Het aantal reacties was overweldigend: dertig professionals deelden hun idee met onze selectiejury. 

Het selectieproces

Toen begon het grote selecteren. Een lastige taak. Want hoewel de inzendingen zonder uitzondering van hoge kwaliteit waren, mochten slechts twaalf professionals door naar de voorronde. Het vraagstuk is natuurlijk heel breed en dat zagen we ook aan de ingezonden oplossingen. De een koos voor een individualistische benadering waarbij de burger zelf meehelpt om cybercrime terug te dringen, de ander zag een grotere rol voor het onderwijs of de overheid en weer een ander ging juist voor een technische insteek. Wat de ideeën in ieder geval gemeen hadden was dat er ontzettend veel passie voor het IT-vak en het onderwerp uit sprak. Als jury hebben wij gelet op een aantal criteria: het idee moet uitvoerbaar, vernieuwend, creatief en out-of-the-box zijn. En we kunnen met recht zeggen dat we twaalf topideeën hebben geselecteerd.  

The Challenge IT 2017 - Cybersecurity: Hoe maken we Nederland het veiligste land ter wereld?

Voorronde en grote finale

Tijdens de voorronde pitchen de twaalf geselecteerde kandidaten hun idee aan de vakjury, die bestaat uit Mary-Jo de Leeuw (RevNext), John Sinteur (Radically Open Security) en Ronald Prins (Fox-IT). De drie beste ideeën gaan door naar de grote finale op 15 november. Daar beslist het publiek welk idee wint en wie dus naar huis gaat met de titel ‘IT’er van het jaar’ en € 5.000,- opleidingsgeld.

Meer info en aanmelden

Wilt u woensdag 15 november op de eerste rij zitten bij de presentatie van innovatieve cybersecurityoplossingen, in gesprek gaan met de beste IT-professionals uit alle windstreken en meebeslissen over het winnende idee? Meld u dan aan via www.fd.nl/challenge. Hier vindt u ook meer informatie over The Challenge IT.

 

Over Sophie Nagtegaal

Sophie Nagtegaal is recruitment consultant IT bij Yacht. Elke dag praat zij met de beste IT-professionals over ontwikkelingen in het vakgebied. Samen met de andere juryleden selecteerde Sophie de professionals die hun idee mogen pitchen tijdens The Challenge IT.

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen