Blog

Blijven werken aan je soft skills is belangrijk

Author Image

Mario Huliselan

Digital data expert

07 september 2018

Header image

Hij werkt al zeventien jaar in de bankenwereld, maar Mario Huliselan wil blijven leren. De kansen die Yacht hem daarvoor biedt, grijpt hij met beide handen aan. Zoals het Future Finance Change Program (FFCP) dat finance professionals klaarstoomt voor de toekomst. “Soft skills worden in ons vak steeds belangrijker. Yacht leidt ons op en helpt ons om deze skills te verbeteren. Daarnaast gaan we met een coach verder de diepte in.”

Snel schakelen

Momenteel werkt Mario als digital data expert bij ABN AMRO. “Ik ben onderdeel van een team dat zich bezighoudt met de digitalisering van de zakelijke dienstverlening. We kijken continu hoe de online dienstverlening sneller en beter kan. Banken zijn tegenwoordig allemaal kleine IT-bedrijven waar je mooie dingen kunt ontwikkelen.” Mario onderscheidt zich binnen het bankwezen met zijn gevoel voor business en contextual awareness. “Vertaald naar mijn werk, betekent dat dat ik een goed oog heb voor wat onze klanten willen, wat de wet- en regelgeving is en welke innovaties er zijn. Snel kunnen schakelen is erg belangrijk want de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Het is als bank dus van belang om de vertaalslag van innovatie naar de dagelijkse gang van zaken te maken. Hier kan ik als digital data expert direct aan bijdragen.” 

Ik heb een goed oog voor wat onze klanten willen, wat de wet- en regelgeving is en welke innovaties er zijn.

Helicopterview

Hoe verloopt het proces voor het aanvragen van een nieuwe rekening? Vindt de klant de werkwijze plezierig? Monitoring van de customer journey is een belangrijk onderdeel van Mario’s werk. “Eigenlijk is het een vicieuze cirkel van klantbehoeftes (h)erkennen en vertalen, integreren, met een helicopterview beoordelen en analyseren. Merken we dat er door een wijziging in een aanvraagformulier opeens geen duizend aanmeldingen per dag komen, maar twintig, dan weten we dat wat we hebben bedacht niet functioneert.” Momenteel werkt de digital data expert aan het vereenvoudigen van het aanvraagproces van
een bestaand bankproduct. “Nu is de doorlooptijd twee weken, maar als onze portal straks in de lucht is, dan duurt het nog maar twee dagen. Als dit gaat lukken, dan is dat toch een heel mooi succes?”

Netwerken met professionals

Mario is bezig aan zijn tweede jaar bij Yacht. “Vooral de afwisseling in opdrachten vind ik heel leuk. En ik ontmoet heel veel mensen via mijn netwerk bij Yacht. We volgen elkaar op LinkedIn, maar spreken elkaar ook bij events. We staan als finance professionals allemaal voor dezelfde uitdagingen. Dan is het heel fijn als je hierover met elkaar kunt praten.” 

Kom in contact met Mario Huliselan

 

Het Future Finance Program van YachtOntdek zelf wat het Future Finance Change Program voor jou kan betekenen!

Gerelateerde artikelen & blogs

Gerelateerde evenementen