Blog

Interview Ashley Gautama - Most Dev

Author Image

Ashley Gautama

Junior Developer

27 juni 2019

Header image

Hoe is het om te werken als Most Dev Professional? Lees hier het verhaal van Ashley Gautama.

Naast deze omscholing biedt Most Dev mij de mogelijkheid kennis op te doen via andere IT professionals. Het geeft me meer inzicht in de IT-wereld.Wat deed je voordat je je bij Most Dev aansloot? 

Mijn interesse in techniek en technologie begon met mijn hobby, knutselen aan computers en smartphones. Ik doe dit al sinds de middelbare school. Tijdens mijn studie klinische neuropsychologie kreeg dit steeds serieuzer vorm en hielp ik ook anderen hiermee.

Na mijn opleiding hakte ik de knoop door. Naar mijn mening is omgaan met computers in bepaalde zin makkelijker dan omgaan met mensen: een computer levert voorspellende resultaten. Een mens in mindere mate. Anderzijds werd de link tussen het geheugen van het menselijk brein en de computer tijdens mijn studie vaak gelegd. Dit maakte mijn overstap naar software engineer eenvoudig.

Wat heeft Most Dev je tot nu toe gebracht?

Dankzij Most Dev laat ik me nu omscholen tot IT professional. Aan de Hogeschool van Amsterdam volg ik de opleiding ‘Make IT Work’ tot Software Engineer. Ik heb hiervoor een bootcamp programmeren gevolgd en deze opleiding is echt een verdieping daarop. Naast deze omscholing biedt Most Dev mij de mogelijkheid kennis op te doen via andere IT professionals. Het geeft me meer inzicht in de IT-wereld.

Wat is je ambitie? 

Mijn ambitie is om zo spoedig mogelijk Senior Software Engineer te worden. Het lijkt me geweldig om een significant aandeel te hebben bij de ontwikkeling van nieuwe software of apps. Het vanaf de basis opbouwen van een succesvol product lijkt me fantastisch.

Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als ik apps kan gaan ontwikkelen die mijn ex-collega's ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Zo kunnen zij zich richten op de voor hun belangrijke taken. Ik wil me echter niet beperken tot de branche gezondheidszorg. Het lijkt mij juist geweldig in meerdere branches actief te zijn. Ik kan me voorstellen dat elke branche unieke uitdagingen met zich meebrengt.

Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreide fitnessapp, die op basis van bepaalde input en een gesteld doel een uitgebreid plan voor de gebruiker opstelt. Zowel op het gebied van beweging als voeding. Een dynamische app die afhankelijk van de data het plan aanpast.

Hoe ziet je ontwikkeltraject eruit? 

Tijdens mijn opleiding ‘Make IT Work’ leer ik in de eerste 5 maanden de basis van programmeren. Daarna volgt een stage van 5 maanden waarbij ik een dag in de week extra vakken als datastructures, testing en design patterns ga volgen aan de Hogeschool. Zo kan ik goed ontdekken welke rol in de IT het beste mij past en waarin ik mij wil specialiseren. Van databaseadmin naar app ontwikkelaar naar software tester.

Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken? 

Een grandslam finale waarin mijn grote held Roger Federer speelt. 

Wat maakt je uniek? 

De combinatie van leergierigheid, drive en perfectionisme met een down-to-earth attitude. Daarnaast is de combinatie van een universiteitsgraad in klinische neuropsychologie en software engineer unieke.

Wat staat er op je bucketlist? Bovenaan? 

Ik zou graag als Vega van Street Fighter verkleed gaan naar de ComicCon in de Verenigde Staten. Op fysiek gebied zou ik het mooi vinden om de 100 kilo benchpress, 150 kilo squat en 150 kilo deadlift te halen. Als Software Engineer lijkt het me fantastisch om mijn eerste app te ontwikkelen. 

Gerelateerde artikelen & blogs

Talent program Banner

Talent program

Het Most Dev Talent Program geeft talenten een vliegende carrièrestart als software developer. Ons unieke programma is opgezet voor en door IT-ers en biedt het beste op het gebied van #growthhacking, #skillshacking en #fun!

Most Dev Talent Program

Meer informatie over het Talent Program?

Neem contact met ons op

contactperson Image

Kay van Raak

Community Manager

contactperson Image

Niels Dijkstra

Community Manager - Noord Nederland