Werken bij de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) Cover

Werken bij de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN)

De ODBN bestaat uit bijna 300 collega's verdeeld over teams die werken aan vergunningverlening, toezicht en handhaving, of teams in de bedrijfsvoering . De Omgevingsdienst Brabant Noord is een gemeenschappelijke regeling van 15 gemeenten en de provincie Noord-Brabant. Dat is ook direct het belangrijkste werkgebied van de ODBN. Wil jij ook werken bij de Omgevingsdienst Brabant Noord? Bekijk dan al onze vacatures!

De Omgevingsdienst Brabant Noord als toonaangevende werkgever

"Een vuurwerkramp zoals in Enschede; dat nooit meer!" Dit gevoel is de aanleiding geweest voor het hervormen van het stelsel van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) in Nederland. De brand bij Chemie Pack in Moerdijk van begin 2011 heeft de noodzaak daarvan nog eens onderstreept. Doel van deze hervormingen is het toenemen van de kwaliteit van VTH-taken, zodat onze leefomgeving veiliger wordt en de procedurelast voor burgers en bedrijven afneemt. Alle omgevingsdiensten (enkele uitzonderingen bevestigen de regel)  zijn opgericht ongeveer eind 2013.

Als omgevingsdienst opereren we in een complex, snel veranderend speelveld. Dat maakt dat we als jonge, energieke organisatie snel groeien. Samen met zo’n 300 collega’s zet je je elke dag in om te zorgen dat ruim 1 miljoen inwoners in Brabant Noord veilig kunnen wonen, werken en recreëren, in een gebied met zware industrie, de hoogste dichtheid van agrarische bedrijven in Nederland en veel drugscriminaliteit. Daarbij spelen verschillende belangen, die niet altijd gemakkelijk met  elkaar te verenigen zijn. Binnen deze dynamiek doe je betekenisvol en belangrijk werk.

We streven continu naar een goede balans van uiteenlopende belangen, maar tegelijkertijd moeten we doortastend zijn. We zoeken dan ook ambitieuze en betrokken collega's. Mensen die vraagstukken van alle kanten bekijken; kritisch, omgevingsbewust en met ook voor een duurzame toekomst.