Werkvoorbereider vacatures Cover

Werkvoorbereider vacatures

De renovatie van de oude stadswallen in Maastricht. Of de aanleg van een nieuw knooppunt om de bereikbaarheid van Friesland te verbeteren. Het kunnen zomaar projecten zijn waarbij jij als werkvoorbereider het verschil maakt. Jij richt je op uitdagende opdrachten in de bouw, infra of ruimtelijke ordening.

Interessante vacatures voor werkvoorbereiders

Jouw werkzaamheden als werkvoorbereider

Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze verantwoordelijke functie werk jij projectplannen uit in deelprojecten. Je ontwerpt, maakt planningen, schrijft bestekken en adviseert. De precieze inhoud van je werk is natuurlijk afhankelijk van de opdracht. Maar waar je ook werkt; jij zorgt ervoor dat de projectmanager kan vertrouwen op jouw goede voorbereidende werk. 

Hoe mooi jouw project ook is; de kans is groot dat verschillende belangen een rol spelen. Zonder wrijving geen glans! Je hebt een goed beeld van de stakeholders en door goed te communiceren weet jij de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Dat kan best uitdagend zijn. Want hoe beperk je bijvoorbeeld de overlast voor omwonenden? Of de winstderving van ondernemers? Het is wikken en wegen, draagvlak creëren en belangen afwegen. 

Start de uitvoering van het project? Dan zit jouw werk erop. Maar het kan best zijn dat er nog een vraag komt. Of dat er bijvoorbeeld nog een aanvullende tekening nodig is. Jij duikt dan weer in het project en biedt uitkomst. En je kunt het ook vast niet laten om af en toe te gaan kijken hoe de uitvoering vordert. Dat is pas eer van je werk! 

Waar werken werkvoorbereiders?

Toonaangevende opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam, waterschappen, provincies en gemeenten maken graag gebruik van jouw kennis en expertise. Afhankelijk van de organisatie werk je aan één specifieke opdracht of word je voor langere tijd ingezet en ga je met meerdere projecten aan de slag. Droom je van een carrière als projectmanager? Een functie als werkvoorbereider is de ideale opstap. 

Met wie werk je samen?

Als werkvoorbereider werk je in kleinere projecten nauw samen met een of meerdere projectleiders of ontwerpers. Bij grotere projecten maak je deel uit van een projectgroep en kan het goed zijn dat jij en andere werkvoorbereiders het werk onderling verdelen. Is er grondonderzoek nodig? Of wil je dat er een perceel wordt ingemeten? Jij regelt dat. Ook kan het zijn dat politici je uitnodigen om de plannen te bespreken.  

Wat wij vragen

  • Je hebt een hbo-diploma civiele techniek en minimaal twee jaar ervaring als werkvoorbereider;
  • Je houdt van aanpakken, werkt gestructureerd en resultaatgericht, en houdt de voortgang scherp in de gaten;
  • Je bent analytisch sterk;
  • Je bent een deskundige gesprekspartner die denkt in oplossingen;
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. 

Werken bij Yacht Engineering

Bij Yacht is Engineering veruit het grootste vakgebied. Ruim 850 engineers werken via ons bij allerlei opdrachtgevers. Sluit je nu aan bij ons Engineering-netwerk! Zo ontmoet je tijdens technische challenges en inspirerende events een grote groep vakgenoten om kennis te delen en met elkaar te sparren.

Meer weten over Yacht Engineering?Lees alles over Yacht Engineering & check onze Engineering-vacatures

Als enige werkvoorbereider bij de Gemeente Haaren ben ik hét aanspreekpunt voor alle  bouw-, infra- of ruimtelijke projecten. Ik ben liever een alleskunner dan een specialist binnen een bepaald vakgebied. Het mooie aan werken via Yacht is dat iedere opdracht weer compleet anders is. Zo heb ik vele tekeningen gemaakt voor de aanleg van een natuur- en recreatiegebied in de Noorderdiepzone. En moet er in de gemeente riolering komen waar ze in de toekomst woningen gaan bouwen? Dan zorg ik voor de plannen die zo uitgevoerd kunnen worden.

Raymond van Veghel
Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen