Vergunningverlener / Wabo-casemanager vacatures Cover

Vergunningverlener / Wabo-casemanager vacatures

Ambitieuze verbouwingen, een nieuw aan te leggen park of de transformatie van een kerk naar wooneenheden: als vergunningverlener heb jij een belangrijke rol in het wel of niet tot stand komen van bijzondere plannen. Je wijst vergunningen toe als dat kan, maar je moet ook aanvragen afwijzen wanneer plannen niet binnen de wet- en regelgeving passen. Je weet alles van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), bijt je vast in projecten en richt je als een echte detective op de details.

Interessante vacatures voor vergunningverlener / Wabo-casemanager

Jouw werkzaamheden als vergunningverlener

Als vergunningverlener verleen je vergunningen of je wijst ze af, als een plan niet aan alle voorwaarden en regels voldoet. Wat het resultaat ook is, er gaat een heel proces aan vooraf. Jouw werk begint als een kleine of complexe vergunningsaanvraag binnenkomt.

Als vergunningverlener ben je de coördinator en casemanager van alle aanvragen die op jouw bordje liggen. Je bent een multitasker die niet in paniek raakt bij deadlines, een drukke agenda en volle werkdagen. 

Sherlock Holmes-ambities? Dan past dit werk bij je. Als vergunningverlener doe je namelijk veel research. Je duikt in de aanvraag en de bijbehorende plannen en toetst deze aan de geldende wet- en regelgeving, met name de Wabo. Als je extra informatie nodig hebt, zoek je contact met de aanvrager van de vergunning, met de architect van een plan of met collega’s. Elke aanvraag is een puzzel waarvan jij de stukjes verzamelt. En als die bij elkaar komen wijs je een vergunning toe, of juist af.

Je hebt of ontwikkelt een bepaalde specialisatie. Zo zijn er vergunningverleners die zich richten op bouwvergunningen, andere zijn juist gespecialiseerd in milieuvergunningen of agrarische vergunningen. Die specialisatie ontwikkel je on-the-job. De werkgebieden raken elkaar natuurlijk regelmatig. 

Waar werken vergunningverleners?

Je werkt meestal bij lokale of provinciale overheden. Het kan zijn dat je vooral te maken hebt met milieuwetgeving, maar ook bouwregelgeving kan een hoofdrol spelen in je werk. Dit is afhankelijk van het type opdrachtgever en jouw specialisatie. 

Met wie werk je samen?

Je werkt voornamelijk zelfstandig. Maar natuurlijk heb je soms input nodig van de vergunningaanvrager of een architect die betrokken is bij de plannen. Dan schroom je niet de telefoon te pakken of een overleg te plannen. Je werkt altijd op een afdeling met meerdere collega’s, die feedback kunnen geven of samen met jou over onderwerpen willen sparren.

Wat wij vragen

  • Je hebt de hbo-opleiding bouwkunde afgerond. Of je hebt een mbo-opleiding en daarnaast het diploma ambtenaar bouw- en woningtoezicht;
  • Je bent proactief en je bent op de hoogte van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving;
  • Je bent secuur en punctueel. Deadlines zijn heilig voor je, je weet precies wanneer een termijn verloopt en wat de stand van zaken is van de aanvragen die je behandelt;
  • Je kijkt vooruit en anticipeert op ontwikkelingen bij lopende aanvragen;
  • Je bent bij voorkeur juridisch onderlegd. Door de nieuwe Omgevingswet wordt namelijk minder technisch, maar meer ruimtelijk beoordeeld. 

Werken bij Yacht Engineering

Bij Yacht is Engineering veruit het grootste vakgebied. Ruim 850 engineers werken via ons bij allerlei opdrachtgevers. Sluit je nu aan bij ons Engineering-netwerk! Zo ontmoet je tijdens technische challenges en inspirerende events een grote groep vakgenoten om kennis te delen en met elkaar te sparren.

Meer weten over Yacht Engineering?Lees alles over Yacht Engineering & check onze Engineering-vacatures

Door het grote netwerk van Yacht zit ik nu bij de gemeente Eindhoven, waar ik uitdagende en ook enkele grote projecten onder mijn hoede heb. Nu is het razend druk. De bouwaanvragen stromen binnen en ik manage nu 30 projecten. Soms voel ik me een soort detective die zich vastbijt in een onderzoek. Het uitdagende van het werk is dat je bij elke aanvraag de juridische onderbouwing zoekt voor het wel of niet verlenen van de vergunning. Als ik door de stad rijd zie ik veel projecten waar ik de vergunning voor heb geregeld. Dat geeft mij een gevoel van trots.

Nadia Vlemmix vergunningverlener bij gemeente Eindhoven

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Robin Valk

Sourcing Specialist - Amsterdam

contactperson Image

Jordi Mulders

Junior Recruitment Consultant - Eindhoven

contactperson Image

Jesper Bouwman

Recruitment Consultant - Groningen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen