Supply Chain Engineer/Analist vacatures Cover

Supply Chain Engineer/Analist vacatures

Krijg jij energie van het optimaliseren van distributieprocessen in een warehouse of het implementeren van een nieuw ERP systeem binnen een grote fabriek? Als Supply Chain Engineer of Supply Chain Analist zorg je samen met de operatie dat je er alles aan doet om een uitstekende leverperformance neer te zetten. Jij maakt het verschil binnen de Supply Chain. 

Interessante vacatures voor Supply Chain Engineer en/of Supply Chain Analist

Jouw werkzaamheden als Supply Chain Engineer/Analist

Als Supply Chain Engineer of Supply Chain Analyst word je ingezet voor uiteenlopende opdrachten rondom procesinrichting van de supply chain of warehousing bij een van onze opdrachtgevers. Jij bent dé verantwoordelijke voor het analyseren, verbeteren, implementeren en uitvoeren van uiteenlopende logistieke processen. Denk bijvoorbeeld aan het (her)inrichten van een warehouse, stroomlijnen van productieprocessen of het optimaliseren van voorraad. Ook speel je een belangrijke rol bij de implementatie van de gekozen oplossingen. Door jouw hands-on-mentaliteit krijg jij zaken voor elkaar. 

Je kunt ook bijvoorbeeld worden ingevlogen voor het analyseren en beheren van de voorraden en het voorraadassortiment. Je staat stevig in je schoenen, want niet al jouw veranderingen binnen het project zullen met gejuich ontvangen worden. De eer van jouw werk en invloed is dan des te groter als je uiteindelijke alle neuzen dezelfde kant op hebt. 

Waar werken Supply Chain Engineers/Analisten?

De bedrijven zijn heel divers, van productiebedrijven tot de high tech industry. Toonaangevende opdrachtgevers als Schiphol, Sabic, Mars, Philips, Rijkswaterstaat en FrieslandCampina maken graag gebruik van jouw kennis en expertise. Afhankelijk van de organisatie werk je aan één specifieke opdracht of word je voor langere tijd ingezet en ga je met meerdere projecten aan de slag. Droom je van een carrière als Implementatie manager? Een functie als Supply Chain Engineer of Supply Chain Analyst is de ideale opstap. 

Met wie werk je samen?

Je werkt in kleinere projecten nauw samen met een of meerdere engineers. Bij grotere projecten maak je deel uit van een projectgroep en kan het goed zijn dat jij en andere Supply Chain Engineers het werk of afdelingen onderling verdelen. Moet er een analyse gemaakt worden of willen ze kijken naar de forecast? Jij regelt dat. 

Wat wij vragen

  • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het vakgebied Supply Chain Management of Bedrijfskunde en minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • Je hebt affiniteit met disciplines als Demand Planning en Sales Forecasting;
  • Je bent daadkrachtig, analytisch, resultaatgericht, ambitieus, zelfstandig en je hebt de natuurlijke drive om het beste uit jezelf te halen;
  • Je hebt kennis en ervaring met automatiseringspakketten zoals SAP en uitstekende kennis van Excel;
  • Je hebt een heldere en gestructureerde manier van communiceren, denken en handelen. 

Werken bij Yacht SCM&P

Als je bij Yacht komt werken word je onderdeel van ons Supply Chain Management & Procurement netwerk. De plek waar je met en van elkaar kunt leren! Benieuwd hoe het is om te werken als SCMP-professional? Lees de ervaring van Wendy Kunstman en sluit je aan ons SCM&P-netwerk!

Meer weten over Yacht SCM&P?Lees meer over Yacht SCM&P & bekijk onze SCM&P vacatures

Op de Main Support Base van de Koninklijke Luchtmacht houd ik me bezig met Supply Chain Optimalisatie projecten die bijdragen aan het herstel van de brede inzetbaarheid van de Wapensystemen. Van het herstarten van de logistieke keten van de communicatiemiddelen, het verbeteren van de forecast tot het inzichtelijk maken van de knelpunten door middel van dashboards. Het mooiste van mijn werk is dat techniek, theorie, data, IT en logistiek mensen verbinden. Door deze verbinding ontstaat supply chain. Deze mensen uitdagen anders en verder te kijken. Maak fouten, leer en ontdek en verbeter dat is het leukste wat er is. En wanneer iemand dit doet en uiteindelijk ambassadeur van een project wordt, win je niet alleen de verbetering maar ook de borging in continuïteit.

Jeroen Provoost Logistic Engineer
Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over SCM&P moet je zeker even lezen