Projectmanager civiele techniek vacatures Cover

Projectmanager civiele techniek vacatures

Of het nu gaat om de reconstructie van wegen of de aanleg van bruggen of kanalen: als projectmanager civiele techniek maak jij van al je projecten in de civiele techniek een succes. Van begin tot eind ben jij verantwoordelijk en draag je bij aan de leefomgeving van Nederland. Dat is werk om trots op te zijn.

Interessante vacatures voor projectmanager civiele techniek

Jouw werkzaamheden als projectmanager civiele techniek

Als projectmanager civiele techniek ben je de hoofdverantwoordelijke van de projecten die je onder je hoede hebt. Jij stuurt alle betrokkenen aan en brengt een project samen met het projectteam tot het gewenste resultaat. Dat doe je uiteraard binnen de gestelde kaders van budget, tijd, kwaliteit en informatievoorziening richting omwonenden en betrokkenen. 

Projecten bestaan uit een aantal fasen (de initiatie-, ontwerp-, voorbereidings-, uitvoerings- en nazorgfase). Bij de eerste fase ben je nog niet altijd betrokken - hooguit als adviseur -, maar daarna kom jij in actie, samen met het projectteam. Vanaf dat moment ontgaat jou niets meer. Je bewaakt planningen en budgetten, en speelt in op onvoorziene gebeurtenissen, die je bij elk project zult tegenkomen. Door een beetje tegenslag laat jij je niet uit het veld slaan. Op die momenten word je juist extra sterk en schakel jij nét even een tandje bij. Je bent de grote verantwoordelijke achter de schermen. En in die rol ben jij op je best.

Als projectmanager civiele techniek heb je meestal meerdere projecten tegelijkertijd lopen. Dat is voor jou geen enkel probleem. Je bent namelijk een aanpakker en iemand die goed overzicht weet te houden. Wat er ook gebeurt: jij houdt het hoofd koel. 

Waar werken projectmanagers civiele techniek?

Afhankelijk van je werkgever werk je overal waar aan de weg getimmerd wordt in weg- en waterbouw. Dat kan zijn bij (semi)overheidsinstellingen, maar ook bij ingenieursbureaus.

Met wie werk je samen?

Als projectmanager civiele techniek werk je intensief samen met het projectteam, dat bestaat uit ontwerpers, de opdrachtgever, werkvoorbereider, directievoerder, opzichter en de partijen die het beheer gaan overnemen na oplevering. Jij bent de spreekwoordelijke lijm die al die disciplines bij elkaar brengt en houdt. 

Wat wij vragen

  • Je hebt een hbo-diploma in de civiele techniek of technische bedrijfskunde of bent afgestudeerd stedenbouwkundige;
  • Je bent een geboren teamleider die altijd overzicht heeft, niet bang is mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden en die slagvaardig handelt;
  • Je bent sterk in risicomanagement;
  • Je bent sterk in plannen en organiseren en bent een doorzetter;
  • Je kunt op verschillende niveaus communiceren en krijgt de neuzen dezelfde richting in;
  • Je bent stressbestendig;
  • Je zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van (veranderingen in) wet- en regelgeving.

Werken bij Yacht Engineering

Bij Yacht is Engineering veruit het grootste vakgebied. Ruim 850 engineers werken via ons bij allerlei opdrachtgevers. Sluit je nu aan bij ons Engineering-netwerk! Zo ontmoet je tijdens technische challenges en inspirerende events een grote groep vakgenoten om kennis te delen en met elkaar te sparren.

Meer weten over Yacht Engineering?Lees alles over Yacht Engineering & check onze Engineering-vacatures

Ik wil blijven groeien, uitgedaagd worden en uit mijn comfortzone stappen. Yacht biedt mij alle kansen. Als projectmanager bij de Gemeente Amsterdam breng ik de constructieve veiligheid van bruggen in kaart. Zo constateren we o.a. dat de palen onder de fundering aangetast zijn door een bacterie of dat een brug niet meer bestand is tegen het vele verkeer. Dit geven we direct door aan de bestuurders van de stad, die dan omleidings- maatregelen instellen en hierover in een later stadium een besluit nemen. Een mooie & heel verantwoordelijke taak!

contactperson Image
Martijs Hoefakker sr. Regievoerder Civiele Constructies bij Gemeente Amsterdam +31 6 41321146

Meer weten?

We bespreken dit graag met je tijdens een persoonlijk gesprek. Neem contact met ons op!

contactperson Image

Robin Valk

Sourcing Specialist - Amsterdam

contactperson Image

Jordi Mulders

Junior Recruitment Consultant - Eindhoven

contactperson Image

Jesper Bouwman

Recruitment Consultant - Groningen

Van ambitie naar succesvolle carrière Banner

Van ambitie naar succesvolle carrière

Hoe bepaal je de volgende stap in je ambitieuze carrière? Welke keuzes maak je en wanneer is je loopbaan succesvol? Zet de next step in je carrière!

Let's go & bouw aan je carrière

Deze artikelen & blogs over Engineering moet je zeker even lezen