meetup

dinsdag 26 november 2019

Duurzaamheid: van papier naar praktijk

Author Image

Gehost door Marije van der Leij

Sales Consultant

Header image

Met deze actieve kennissessie gaan we meer inzicht verkrijgen in welke rol inkoop kan spelen om de duurzaamheidopgave binnen uw organisaties verder te brengen. Doormiddel van interactieve sessies gaan we vragen en dilemma’s omtrent duurzaamheid en inkoop behandelen.

Van professionaliteit naar duurzaamheid

Eén van de grootste, zo niet grootste opgave waar we momenteel voor staan is hoe we gezamenlijk een positieve bijdrage gaan leveren aan de klimaatverandering. Organisaties krijgen vaker en sneller te maken met nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. De complexiteit binnen organisaties neemt toe en keuzes moeten vaker en sneller gemaakt worden.

Meer dan ooit is de inkoopafdeling, almede de integratie van leveranciers onderdeel van de oplossing. Dit geeft Inkoop enerzijds de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen en zo ‘aan tafel te komen’. Anderzijds brengt die rol en positie ook verplichtingen met zich mee.

Zijn we in staat om deze rol in te vullen? Waar moet je dan rekening mee houden? Heb ik het speelveld wel voldoende in beeld? Heb ik voldoende beeld t.a.v. mijn stakeholders? Heb ik inkoop wel voldoende ontwikkeld? Wat vraagt dit van mij en mijn collega’s? Wat kan ik direct beïnvloeden, wat kan ik indirect beïnvloeden? Hoe leg ik de juiste verbindingen?

We willen deze interessante vragen samen met jullie gaan beantwoorden met als doel om samen het blikveld te verruimen, inspiratie op te doen, nieuwe verbindingen te zien en te leggen!

De bijeenkomst wordt begeleid door Manon Koerssen en Rob Bonting.

Programma

17:00 – 17:45 Ontvangst met buffet
17:45 – 18:00 Welkom en aftrap
18:00 – 18:20 Context door Rob Bonting
18:20 – 18:40 Innovatief aanbesteden door Manon Koerssen

18:40 – 18:55 Pauze

18:55 – 19:25 World Café
19:25 – 19:45 Presentatie resultaten
19:45 – 19:50 Wrap-up
19:50 Borrel

Sprekers

Manon Koerssen, interim Inkoopadviseur en Contractmanager Yacht

Manon Koerssen is begonnen in de inkoopsector als een ambitieuze trainee. Na haar traineeship is ze bij Yacht aan de slag gegaan als Inkoopadviseur en heeft ze diverse opdrachten succesvol afgerond als Inkoopadviseur en Contractmanager. Hiernaast heeft ze grote projecten en inkooptrajecten begeleid en was ze verantwoordelijk voor het opzetten & implementeren van contractmanagement. Recent heeft ze een Nederlandse primeur mogen begeleiden: de Provincie Overijssel en Jacobs Douwe Egberts gingen een samenwerking aan voor een warme en koude drankenvoorziening via een RIC-aanbesteding gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Voor alle partijen de eerste keer. Ook in de markt. “We zijn zo gewend om traditioneel aan te besteden. Met RIC gaat alles anders; de voorbereiding, aanbestedingsproces en de workoutfase. Dat voelt voor alle partijen onwennig in het begin, maar gaandeweg merk ik dat alles op z’n plek valt. We leren elkaar beter kennen, verwachtingen worden uitgesproken en KPI’s samen vastgesteld. Openstaan voor elkaars’ ideeën is hierin heel belangrijk. Dit proces verdiept de relatie enorm.”

Rob Bonting, zelfstandig Inkoop- en organisatieadviseur

Met een start van zijn carrière in de bouwtechnische ingenieurswereld, kwam Rob min of meer per toeval terecht bij de gemeente Groningen. Daar begon zijn loopbaan binnen de inkoopwereld. Via inkoper, inkoop-coördinator uiteindelijk als senior inkoop-adviseur. Na meer dan 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeente maakte Rob de stap richting zelfstandig inkoop- en organisatieadviseur. Het opzetten, ontwikkelen van inkoop binnen organisaties, zodanig dat ze een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de organisatie-doelen, is zijn ‘driver’. Bij deze doelen staat voor Rob zelf de verduurzamingsopgave prominent vooraan. Naast zijn werk is Rob fanatiek wielrenner en mountainbiker en probeert hij het klussen onder de knie te krijgen.

Tijd en locatie

Dinsdag 26 nov, 2019

17:00  tot  20:00

Yacht kantoor Groningen

Rozenburglaan 3, 9727 DL, Groningen

Bekijk in Google Maps

Sprekers

contactperson Image

Manon Koerssen

interim Inkoopadviseur en Contractmanager at Yacht

contactperson Image

Rob Bonting

Zelfstandig Inkoop- en organisatieadviseur

Marije van der Leij

Sales Consultant

contactperson Image

Marije van der Leij

Sales Consultant