meetup

donderdag 17 oktober 2019

Via Professionaliteit naar duurzaamheid

Author Image

Gehost door Marije van der Leij

Sales Consultant

Header image

Met deze actieve kennissessie gaan we meer inzicht verkrijgen in welke rol inkoop kan spelen om de duurzaamheidopgave binnen uw organisaties verder te brengen. Doormiddel van interactieve sessies gaan we vragen en dilemma’s omtrent duurzaamheid en inkoop behandelen.

Van professionaliteit naar duurzaamheid

Eén van de grootste, zo niet grootste opgave waar we momenteel voor staan is hoe we gezamenlijk een positieve bijdrage gaan leveren aan de klimaatverandering. Organisaties krijgen vaker en sneller te maken met nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. De complexiteit binnen organisaties neemt toe en keuzes moeten vaker en sneller gemaakt worden.

Meer dan ooit is de inkoopafdeling, almede de integratie van leveranciers onderdeel van de oplossing. Dit geeft Inkoop enerzijds de ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen en zo ‘aan tafel te komen’. Anderzijds brengt die rol en positie ook verplichtingen met zich mee.

Zijn we in staat om deze rol in te vullen? Waar moet je dan rekening mee houden? Heb ik het speelveld wel voldoende in beeld? Heb ik voldoende beeld t.a.v. mijn stakeholders? Heb ik inkoop wel voldoende ontwikkeld? Wat vraagt dit van mij en mijn collega’s? Wat kan ik direct beïnvloeden, wat kan ik indirect beïnvloeden? Hoe leg ik de juiste verbindingen?

We willen deze interessante vragen samen met jullie gaan beantwoorden met als doel om samen het blikveld te verruimen, inspiratie op te doen, nieuwe verbindingen te zien en te leggen!

De bijeenkomst wordt begeleid door Marleen van der Ziel en Rob Bonting.

Programma

17:00 – 17:45 Ontvangst met buffet
17:45 – 17:15 Toelichting context en casus
17:15 – 17:40 Uitwerking in groepsverband

Pauze

18:00 – 18:15 Presentatie resultaten groepen
18:15 – 18:45 Plenaire bespreking van de resultaten
18:45 – 19:00 Wrap-up

Borrel en nabespreking

Sprekers

Marleen van der Ziel, Mede-eigenaar Onlanders

Marleen van der Ziel rolde via haar werk in facility management de inkoop in. Na het aanbesteden van een aantal grote facilitaire contracten maakte zij de stap naar de inkoop voor de openbare ruimte. Via Yacht werkte zij bij verschillede grote opdrachtgevers in de regio. Inmiddels is ze mede-eigenaar van het adviesbureau Onlanders dat zich specialiseert in beter en duurzamer samenwerken in de keten tussen inkoop en verkoop. Haar missie is het behalen van optimaal maatschappelijk rendement bij elke aanbesteding. Naast haar werk is Marleen hobby kok en duursporter.

Rob Bonting, zelfstandig Inkoop- en organisatieadviseur

Met een start van zijn carrière in de bouwtechnische ingenieurswereld, kwam Rob min of meer per toeval terecht bij de gemeente Groningen. Daar begon zijn loopbaan binnen de inkoopwereld. Via inkoper, inkoop-coördinator uiteindelijk als senior inkoop-adviseur. Na meer dan 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeente maakte Rob de stap richting zelfstandig inkoop- en organisatieadviseur. Het opzetten, ontwikkelen van inkoop binnen organisaties, zodanig dat ze een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de organisatie-doelen, is zijn ‘driver’. Bij deze doelen staat voor Rob zelf de verduurzamingsopgave prominent vooraan. Naast zijn werk is Rob fanatiek wielrenner en mountainbiker en probeert hij het klussen onder de knie te krijgen.

Tijd en locatie

Donderdag 17 okt, 2019

17:00 tot 20:00

Yacht kantoor Groningen

Rozenburglaan 3, 9727 DL, Groningen

Bekijk in Google Maps

Sprekers

contactperson Image

Marleen van der Ziel

Mede-eigenaar at Onlanders

contactperson Image

Rob Bonting

Zelfstandig Inkoop- en organisatieadviseur

Marije van der Leij

Sales Consultant

contactperson Image

Marije van der Leij

Sales Consultant

0619289250

Gerelateerde evenementen

Meld je aan voor dit event